Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op. Foto: Archief

Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen

Nieuws 3.151 keer gelezen

GOUDA • Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op. Daardoor ontstaan er ruim honderd extra parkeerplekken. Net buiten Gouda zijn vier terreinen gerealiseerd waar campers terechtkunnen.

Dat betekent dat het stadsbestuur van Gouda de 29 overnachtingsplekken voor campers kan opheffen. Dat gebeurt per 1 november van dit jaar.

Met het besluit geeft het college uitvoering aan een van de actiepunten uit het verkeerscirculatieplan (VCP). Gouda wil hiermee meer plek creëren voor bewoners van de binnenstad, maar ook andere bezoekers en toeristen. Ook speelt de gemeente met de extra parkeermogelijkheden voor bewoners en  bezoekers in op het in de toekomst deels autoluw maken van de binnenstad.

Overlast
In het verleden ontstond regelmatig overlast door overnachtende campers. Ook werd in het zomerseizoen buiten de gemarkeerde plekken overnacht. Hier kon niet effectief tegen gehandhaafd worden, aldus het college.

Campers blijven, ook na 1 november, welkom in Gouda. Zowel op Klein Amerika als op de Groenheuvel kunnen zij parkeren, maar niet overnachten. Dat kan op de vier camperterreinen net buiten Gouda, met in totaal 120 plekken. Die zijn bereikbaar richting Haastrecht en Oudewater en de Meije.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden