• Er start een nieuwe ronde van de Wijktoneelclubs.
• Er start een nieuwe ronde van de Wijktoneelclubs. Foto: Hans Tak

Start nieuwe ronde van de Wijktoneelclubs

Nieuws 436 keer gelezen

GOUDA • Er start vanaf 17 april weer een nieuwe ronde van de Wijktoneelclubs. In de drie ontmoetingscentra van Gouda, De Walvis, Van Noord en het Nelson Mandela Centrum, kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar op een laagdrempelige manier kennismaken met toneel.

In een reeks van 10 lessen gaan de kinderen samen aan de slag met toneel in de breedste zin van het woord. Aan de hand van vragen als “wat maak jij mee in de wijk?” en “wat moet iedereen over jouw wijk weten?” gaan ze onder begeleiding van een theaterdocent van het Jeugdtheaterhuis acteren, dansen, zingen, verkleden, verhalen vertellen en op avontuur.

Zelfbedachte toneelstukken
De Wijktoneelclubs zijn op woensdagmiddagen en starten op 17 april in Ontmoetingscentrum De Walvis in Korte Akkeren, het Nelson Mandela Centrum in Oosterwei en Ontmoetingscentrum Van Noord in Bloemendaal. Op woensdag 26 juni is het showtime tijdens het Wijktoneelclub festival waar de drie clubs samenkomen en hun zelfbedachte toneelstukken voor publiek gaan opvoeren.

Laagdrempelig
De Wijktoneelclub is een initiatief van het Jeugdtheaterhuis Gouda en Kwadraad Maatschappelijk Werk, in samenwerking met de Brede School. Het doel is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met theater, hun eigen wijk en elkaar. Deze kennismaking met kunst en cultuur is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zo krijgen ze de ruimte hun gedachten, kennis en gevoelens uit te drukken en met elkaar te delen.

Door de lessen in de wijk aan te bieden voor een laag tarief van slechts 10 euro voor 10 lessen is de Wijktoneelclub er juist voor die kinderen die anders deze stap niet zouden zetten.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar www.jeugdtheaterhuis.nl/wijktoneelclubs/ of naar www.bsgouda.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden