• Ee lasershow van DTL Laser Techniek.
• Ee lasershow van DTL Laser Techniek. Foto: Aangeleverd

Gouda kiest voor centrale lasershow bij jaarwisseling 2024-2025: ‘Veilig, spectaculair en voor iedereen toegankelijk’

Nieuws 763 keer gelezen

GOUDA • Gouda kiest voor een centrale lasershow tijdens de jaarwisseling 2024-2025. Dat heeft de raad woensdagavond besloten tijdens de raadsvergadering over de begroting. 

Vorig jaar besloot de raad om toe te bewegen naar een vuurwerkvrij Gouda, als het aan de gemeente ligt is dat over twee jaar het geval. Ook werd er vorig jaar gesproken over de mogelijkheid voor een centrale vuurwerkvrije show. Het college werd verzocht te onderzoeken op welke manier dat het best kan. De kosten hiervan worden op 50.000 euro geschat.

PvdD diende het plan om een centrale lasershow te organiseren in, mede ondertekend door GroenLinks, PvdA, Rolf van der Meije, en GBG.  ’Er is behoefte aan een nieuwe, inclusieve invulling van de eindejaarsviering, die een breed publiek aanspreekt en voor een veilige en feestelijke sfeer zorgt’, aldus de fracties. 

Een centrale lasershow kan volgens de fracties bijdragen aan een veilige, spectaculaire en voor alle inwoners toegankelijke eindejaarsviering. 

Aan het budget voor het evenement wordt nu 50.000 euro toegevoegd. De komende tijd bekijkt het college hoe uitvoering wordt gegeven aan de show.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app