Binnenkort verdwijnen de openbare afvalcontainers.
Binnenkort verdwijnen de openbare afvalcontainers. Foto: Gemeente Gouda

Gouda verwijdert binnenkort deel van openbare afvalcontainers

Nieuws 3.032 keer gelezen

GOUDA • De gemeente verwijdert binnenkort openbare containers voor algemeen gebruik. Op een aantal plekken in de stad staan nu nog bovengrondse containers die door iedereen te gebruiken zijn voor het weggooien van PMD afval: plastic, metaal en drankenkartons.

De containers worden niet door iedereen op de juiste manier gebruikt, schrijft de gemeente. ‘Helaas wordt er dagelijks veel afval in en rond deze containers gezet, wat zorgt voor vervuiling op straat. Ook in de PMD zakken zit afval dat hier niet thuishoort.’ 

Zonde, vindt de gemeente. ‘Want als PMD goed wordt ingezameld, kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden. Doordat er nu ook verkeerd afval in de zakken zit, moet het PMD worden afgevoerd als restafval.’

Om deze reden worden binnenkort de openbare containers verwijderd. Deze containers krijgen binnenkort een sticker dat ze weggehaald zullen worden. De ondergrondse containers waar buurtbewoners een pas voor hebben gekregen blijven, schrijft de gemeente.

Op sommige containerplekken staat alleen een openbare PMD container en geen ondergrondse. Ook deze zullen nog niet weggehaald worden, om het inleveren van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkkartons goed mogelijk te blijven maken.

Het afval kan wekelijks worden aangeboden op de inzameldag. Kijk hiervoor op de afvalkalender van Cyclus.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden