• Het team van ScootmobielClub Gouda.
• Het team van ScootmobielClub Gouda. Foto: Hester Hage

ScootmobielClub Gouda start met instructielessen

Nieuws 1.147 keer gelezen

GOUDA • Stichting ScootmobielClub Gouda (SCG) biedt vanaf deze maand trainingen aan voor mensen die nog niet ervaren zijn met het gebruik van een scootmobiel of zich onveilig voelen op de weg.

De stichting is dit jaar van start gegaan. ‘In deze eerste periode is gebleken dat naast gezelligheid en plezier, ook verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat’, vertelt voorzitter Frans van Luit. Daarom is SCG afgelopen maand van start gegaan met een team van drie scootmobiel-instructeurs die allen zelf al jarenlang ervaring hebben met dagelijks gebruik van een scootmobiel.

De training bestaat uit drie praktijkmomenten van één tot anderhalf uur en een gezamenlijke theorieles. Tijdens de training worden de grondbeginselen van de scootmobiel behandeld en wordt er gereden op verschillende plekken. De kosten voor deze training bedraagt 22,50 voor mensen die geen deelnemer zijn van SCG. Aanmelden voor deze training kan hier.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15