Marianka Peters
Marianka Peters (Foto: Jan van den Berg)

FF Tussendoor - Schorem

  •   keer gelezen   Column

Schorem is het, jongelui die er een sport van maken om straatmeubilair te lijf te gaan. We kijken er niet meer van op als op de Kleiweg weer eens een plantenbak omver getrokken is. Maar normaal is het natuurlijk niet. Sterker: het is om gek van te worden!

Maar nu maken ze het wel heel bont, dat schorriemorrie uit Gouda. Ze hebben het de laatste dagen gemunt op de Goudse iconen, onze kaasboerinnen. Binnen een week na plaatsing in de wijken ging de eerste al tegen de vlakte en in de Joubertstraaat verloor een kaasboerin zelfs letterlijk haar hoofd. dat geloof je toch niet!?

Waarom kunnen die jongelui hun handen niet thuis houden. Als je bedenkt hoeveel bloed, zweet en tranen het de vrijwilligers heeft gekost om de boerinnen te schilderen, zou je het wel uit je kop laten.

Bovendien getuigt dit van disrespect, niet alleen voor de makers van de iconen, maar voor de hele stad. En waar zijn de ouders? Je kan je kroost toch wel van huis uit meegeven dat je met je handen van andermans spullen af moet blijven? Een beetje kritischer mag best, hoor. Dus, dronken of niet, van kaasboerinnen blijf je af. Capiche?!

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten