Gouda is een echte waterstad en dat biedt mogelijkheden.
Gouda is een echte waterstad en dat biedt mogelijkheden. Foto: Laman

Gouda heeft al eeuwen iets met water en dat biedt kansen

25 mei, 08:52 Algemeen 227 keer gelezen

GOUDA • Gouda leeft 750 jaar met water. Op 2 juni organiseert het Goudse Watergilde de 13e Waterconferentie.

Het thema van de conferentie is ‘Gouda leeft 750 jaar met water’. In de conferentie staat het monumentale Goudse watersysteem centraal met de vraag hoe de kansen van het water doorgegeven kunnen worden. Het sluit aan op het motto van het Gouda750-feestjaar ‘Geef Gouda door!’ Na een tweetal inspirerende verhalen hierover worden op verschillende locaties in het centrum van Gouda workshops gehouden en verhalen verteld.

Plezier met water

Deelnemers worden uitgenodigd mee te praten over de betekenis van het water in de stad, over de mogelijkheden om de waarde ervan beter te benutten, over de kansen die het water biedt om de vraagstukken van de toekomst beet te pakken en over het plezier dat je met het water in en om Gouda kunt beleven. De opgedane ideeën worden samengebracht, uitgewisseld en doorgegeven met als speciale gast burgemeester Verhoeve.

Deelname is gratis. Wie mee wil doen aan de Waterconferentie vindt informatie op de website van Die Goude. Onder de button ‘Gouda leeft 750 jaar met water’ wordt veel over het onderwerp verteld. Men kan zich hier ook aanmelden. Omdat er beperkt plaats is, is snel handelen wel van belang.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie