Abdelhak Kaissy en Jeffrey van Dam namens DONK in actie tegen VUC.
Abdelhak Kaissy en Jeffrey van Dam namens DONK in actie tegen VUC. Foto: Jan van den Berg

Zinderende tweede helft bij DONK-VUC

Sport 750 keer gelezen

GOUDA • DONK-VUC kende twee totaal verschillende helften. Na een vlak begin ontspon zich een enerverend tweede bedrijf, waarin VUC met 2-3 afsloot.

Zal DONK - nummer vier in 2C - een plek in de nacompetitie kunnen veroveren? Dat kan nog een pittig karwei worden voor de Goudse tweedeklasser. De derde plaats in de eindrangschikking is het streven. Voor de laatste periodetitel zijn echter diverse kapers op de kust zoals RCL, CSW en Alphia. 

Geen pretje
In deze fase kan trainer Patrick Akerboom slechts in noodgevallen een beroep doen op zijn topscorer Jeroen Borsboom. Diens knieblessure speelt weer op waardoor de aanvoerder van DONK sprongkracht mist in zijn kopduels. Bovendien is het spelen met pijn voor een 34-jarige aanvaller geen pretje.

Borsboom weet niet of hij na dit seizoen zijn voetballoopbaan zal voortzetten. ,,Ik neem pas na de laatste wedstrijd een besluit. Het ziet er nu niet goed uit. Dat is balen.”

De gehavende Borsboom was zaterdagmiddag de beoogde supersub. Hij speelde vanaf de 60ste minuut weer in de spits, maar kwam nauwelijks in het spel voor. Akerboom miste ook Levi van Houten en Bas Houdijk tegen VUC en stelde Jason Sriwiran, Mark van Doeland en Jeffrey van Dam op in de basis. 

Speldenprikken
Om de verdediging van een kampioen in problemen te brengen, moet je vooral tempo maken en in de gaten duiken. DONK was aanvankelijk niet bij machte om de Haagse linies te breken. De bezoekers volstonden met speldenprikken. De 0-1 kwam letterlijk uit de lucht vallen.

In de 35ste minuut schoot uitblinker Quinten van der Kraaij via een hoofd en de binnenkant van de paal de bal achter de verbaasde DONK-doelman Bas van der Eem.

Fraai schot
Na de pauze kwamen de toeschouwers wel aan hun trekken. Tussen de 54ste en 58ste minuut werd opeens vier keer (!) gescoord. VUC nam een 0-3 voorsprong en leek op weg naar een grote overwinning. Het gejuich was echter nog niet verstomd of DONK stond op 2-3 door een fraai schot van Sriwiran en een benutte strafschop van Werner Overkamp.

Er volgde daarna nog een gave derde Goudse treffer, maar die werd door de warrig leidende arbiter Mulder – gekleed in een roze fluorescerend shirt dat waarschijnlijk via Google Earth te zien was  – afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Borsboom. Feit was dat de aanval via de linkerkant gewoon doorging en fraai werd afgerond. 

Volop kansen
Geen 3-3 dus, maar volop kansen aan beide zijden om de score te wijzigen. Dat de bal buiten de palen bleef, was een wonder. DONK moet zich weer verheffen om in deze competitie een prijs te pakken. De geel-witten treden nog aan tegen CSW, Nieuwkoop en EMM ‘21.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thirza van het GHZ en Kees, Esther en Yolande van stichting Kans tegen Kanker.
Verwendag voor patiënten met kanker in Theaterbakkerij Nieuws 17 mei, 11:11
Wim Janssen werkt al 50 jaar als kunstenaar. Om dat te vieren opent hij twee weekenden een tentoonstelling met zeventig van zijn werken.
Kunstenaar Wim Janssen viert zijn 50-jarig jubileum met een tentoonstelling in zijn atelier en huis Nieuws 16 mei, 14:41
Afbeelding
Goudse delegatie op bezoek bij zusterstad Kongsberg Nieuws 16 mei, 12:46