Depressie is een steeds groter probleem bij jongeren.
Depressie is een steeds groter probleem bij jongeren. Foto: 123rf.com

Drie van de tien jongeren voelen zich depressief, Hans Könings helpt

Algemeen 222 keer gelezen

GOUDA • Hans Könings geeft zaterdag 29 januari om 19.30 uur een lezing getiteld ‘Vrij van depressie’.

De vraag naar psychische hulp is groter dan ooit: drie van de tien jongeren voelen zich depressief. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bijna een op de zes Nederlanders boven de twaalf jaar het afgelopen halfjaar psychisch ongezond was als gevolg van de coronacrisis. Met name jongeren tussen de 18 en 25 jaar ondervinden de gevolgen: een kwart van hen voelde zich somber en depressief.

Depressie is te herkennen aan de volgende symptomen: je bent somber of neerslachtig, je hebt minder plezier in het leven, je eet minder of juist meer, je hebt last van slapeloosheid, je bent vermoeid, je hebt last van concentratieproblemen, en je denkt aan zelfdoding.

Hans Könings behandelt in zijn lezing niet alleen verschillende oorzaken voor depressie, maar wil vooral ook laten zien dat er een (Bijbels) antwoord is. De lezing is vrij toegankelijk en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vanaf 19.00 uur is de zaal open in Muziekpand50, Bodegraafsestraatweg 50. Reserveren is niet nodig. Meer weten? Bel 06 21480446.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden