Het winnende kapel 'De Duveldragers'
Het winnende kapel 'De Duveldragers' Foto: Jan van den Berg

Een geslaagd kapellenfestival Kakofonie 2023

Algemeen 752 keer gelezen

REEUWIJK • Na twee jaar mocht het weer, en dit weekend barstte zalencentrum de Brug in Reeuwijk dan ook uit zijn voegen tijdens het Kapellenfestival Kakofonie waar veertien blaaskapellen met elkaar de strijd aangingen. De winnaar van dit weekend waren de West-Friese Duveldragers. ‘Het debuut had niet mooier kunnen eindigen,’ laat de organisatie weten. ‘De Duveldragers uit Hoorn wisten volgens de stemmingmeters met hun optredens de meeste waardering van de andere 13 kapellen te vergaren.’ 

De vreugde was dan groot toen De Duveldragers na de Grande-Finale de wisseltrofee de ‘Kakofoon’ kregen uitgereikt door de stemmingladys. De trofee verhuist nu dus voor een jaar naar het West-Friese Hoorn, waar hij vast een mooi plaatsje gaat krijgen in hun oefenlocatie. Na de euforie en de overhandiging van de trofee werd de avond door de Duveldragers afgesloten met een enthousiaste toegift en kijken we terug op een zeer geslaagd Kapellenfestival Kakofonie 2023. 

Het Kapellenfestival Kakofonie werd dit jaar na twee afgelaste edities voor de 28e keer georganiseerd in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Met veertien fantastische blaaskapellen waren de zalen aan het begin van de avond al goed gevuld met zo’n 250 muzikanten en het reeds toegestroomde publiek en zat de stemming er al gauw in. 

Info, foto’s en filmpjes over Kakofonie 2023 zijn binnenkort hier beschikbaar of via Facebook.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app