• Anneloes Boot en Astrid den Haan
• Anneloes Boot en Astrid den Haan Foto: Jan van den Berg

Fotoboek vol met Goudse Raamkatten: “Sommige katten maken er echt een feestje van”

Algemeen 1.446 keer gelezen

gouda • Goudse kattenliefhebbers opgelet: er is een boek met Goudse Raamkatten uitgekomen. Fotograaf Astrid den Haan maakte jarenlang foto’s van katten in vensterbanken en bundelde de foto’s van katten in de meest uiteenlopende houdingen die ze aannamen voor haar camera. 

Een idee dat in 2015 ontstond. “Ik was aan het wandelen met een vriend en zag een kat allerlei bewegingen maken voor het raam. Ik maakte een foto en dacht: wat een leuk onderwerp. Sommige katten maken er echt een feestje van,” legt ze uit. Sommige katten laat ze hun gang gaan, met anderen maakt ze even contact. Ook maakt ze gebruik van de spullen in de vensterbanken en speelt ze met de reflecties van het glas. 

Warme vensterbanken

Inmiddels heeft den Haan meer dan 120 katten (en zo nu en dan een hond en zelfs een papegaai) gefotografeerd. Een selectie daarvan heeft ze gebundeld in het boek: Katten & Co. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Anneloes Boot, coördinator van Dierenopvangcentrum Gouda. “Zij zoekt met haar team warme, fijne vensterbanken voor de asielkatten en -honden. Het uitreiken aan haar leek mij daarom wel passend,” legt den Haan uit.

Het boek is nu te koop via de website van den Haan en in lunchcafé Curcuma.

q  www.eyemindpictures.nl 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden