Jeffrey van Geenen met zijn zoon.
Jeffrey van Geenen met zijn zoon. Foto: Jacques Leroux

Gouda heeft een nieuwe stadsdichter: Jeffrey van Geenen

Algemeen 845 keer gelezen

GOUDA •  Gouda heeft een nieuwe stadsdichter: Jeffrey van Geenen. Tijdens de finale die op zaterdag plaatsvond in de Chocoladefabriek, versloeg hij de twee andere finalisten; Noa Heddergott en Oliver Kruse-Dougherty. 

Voor een volle traptribune droegen de finalisten ieder vier gedichten voor. Drie van de gedichten waren eerder tijdens de voorverkiezing voorgedragen. In een tweede ronde werd het finalegedicht voorgedragen, met als thema: ‘Gouda, een plaats voor iedereen.’ 

Consistente gedichten
De jury, bestaande uit Klara Smeets, Annemiek Engelen-Nab van de Goudse Dichtersschool en cultuurwethouder Thierry van Vugt, had de taak op zich om de nieuwe stadsdichter te kiezen. Het werd Jeffrey van Geenen, die volgens de jury dichtbij Gouda blijft met zijn gedichten. “Hij gebruikt poëtische elementen om de boodschap zo beelden te brengen, dat je er als lezer of toehoorder in mee gaat. Zijn gedichten zijn consistent en de taal past goed bij de boodschap,” lichtte jurylid Klara Smeets hun keuze toe.

Afscheidsveer
Van Geenen kreeg door Thierry van Vught de dichtersveer opgespeld. De veer werd eerder op de middag weer afgestaan door Peter Noordhoek. Hij kreeg een afscheidsveer opgespeld en mag zich de tiende stadsdichter van Gouda noemen.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app