Jodan Boys had een flinke kluif aan DVVA en verloor opnieuw van de Amsterdammers.
Jodan Boys had een flinke kluif aan DVVA en verloor opnieuw van de Amsterdammers. Foto: John Wijntjes

Seizoen zit er op voor Jodan Boys

Sport 435 keer gelezen

GOUDA • Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor Jodan Boys. De Goudse eersteklasser verloor met 2-3 van DVVA en haakt af om de prijzen.

Jodan Boys slaagt er niet in om op cruciale momenten in de competitie toe te slaan. De formatie van trainer Erik van Zoest liet het zaterdagmiddag afweten tegen de nummer twee van 1C, het fris ogende DVVA. Winst was geboden, maar daar zat er na 45 minuten al niet meer in.

Toen stonden de Amsterdammers reeds met 1-3 voor. De kans om deel te nemen aan de nacompetitie is met vier duels voor de boeg minimaal. Bovendien maakt Jodan Boys niet bepaald de indruk nog op jacht te willen gaan voor een prijs. Daarvoor speelden de Gouwenaars te weinig doortastend. 

Dat gevoel van berusting was na afloop merkbaar aanwezig. Met de teleurstelling viel het wel mee. Oftewel; het zat er al enige tijd niet in om na de degradatie uit de vierde divisie meteen terug te keren naar dat niveau. Van Zoest vond dat zijn team in de beginfase sterker was en dat overwicht bekroonde met een schitterend doelpunt van Adil Akanioui. 

,,Daarna zakten we ver weg en lieten DVVA in een kwartier drie keer scoren door onnozele fouten. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Toen we vlak na rust 2-3 scoorden, geloofde ik nog in een gelijkspel. Er zijn kansen geweest om tenminste een punt te pakken, maar het zat niet mee. De spelers hebben in de tweede helft alles gegeven.” 

Jodan Boys gaf de tegenstander na de 1-0 de kans om zich te herstellen. Zoals vaker dit seizoen gaf die inzinking de opponent vleugels. In plaats van compact te spelen, hanteerde de thuisclub vaak de ‘lange bal’ omdat opbouw van achteruit niet lukte. Een dergelijk concept is voor de vijandelijke defensie voorspelbaar. 

Na ingrijpen van de verdedigers zette DVVA (Door Vriendschap Verenigd Amsterdam) de balvaardige aanvallers aan het werk. Zij wisten wel raad met de aanvoer. In amper 15 minuten tijd schoot Severins twee keer raak en kopte Laan de bal langs doelman Roy Rondeltap: 1-3. 

In de tweede helft leek Jodan Boys zich vlot te herstellen van de klap. Mike Verhagen zorgde voor 2-3. Dat was het sein voor een offensief, dat echter met horten en stoten verliep. Van Zoest bracht vier verse krachten in de ploeg, maar ook de wissels konden het verschil niet maken. Rondeltap voorkwam nog een vierde Amsterdamse treffer.

De vrouwen van Jodan Boys gaven eerder die dag het goede voorbeeld. Zij wonnen met 2-1 van Sporting ‘70 uit Utrecht en nestelden zich in de top drie. Ze kunnen mogelijk promotie afdwingen. Dat zou de tweede achtereenvolgende stunt zijn van de pupillen van trainer Patrick Verwei.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden