Het damesteam van 'GMHC' stuntte vrijdagavond 5 april door als enige derdeklasser te winnen in de achtste finales van de Silver Cup.
Het damesteam van 'GMHC' stuntte vrijdagavond 5 april door als enige derdeklasser te winnen in de achtste finales van de Silver Cup. Foto: Aangeleverd

Hockeyteam Gouda naar kwartfinale Silver Cup

Sport 512 keer gelezen

GOUDA •  Het damesteam van ‘GMHC’ stuntte vrijdagavond 5 april door als enige derdeklasser te winnen in de achtste finales van de Silver Cup. Na een spannende wedstrijd bleef de stand na 70 minuten reguliere speeltijd 0-0, waarin de stress van een bekerwedstrijd duidelijk zichtbaar was. 

Er waren over en weer genoeg kansen om te scoren, wat vooral bleek vooral uit de grote hoeveelheid gemiste strafcorners. Maar dankzij de sterke verdediging van Gouda werden ook door de tegenstander uit Vlaardingen geen doelpunten gescoord. En met een volle tribune ontpopte het damesteam zich daarna tot ware Cupfighters en sloten zij de serie vrije ballen met 3 – 2 winnend af.

Sinds seizoen 2016-2017 organiseert de KNHB de bekercompetitie Silver Cup voor de verenigingen uitkomend in de eerste Klasse tot en met vierde Klasse. Net als bij voetbal wordt hiermee een mooie extra prijs gecreëerd, waarbij het lokale sportvermaak een belangrijke plaats inneemt. 

Bijzonder en sfeervol
Met ondersteuning van jeugdleden, vertegenwoordigers van de Goudse Sportraad en andere sportliefhebbers was het een bijzondere en sfeervolle vrijdagavond op het sportcomplex in het Groenhovenpark, waarbij de club voor het eerst de kwartfinales weet te bereiken.

De loting voor de volgende ronde vindt komende week plaats, waarbij Gouda zowel een thuis- als landelijke uitwedstrijd kan krijgen. De kwartfinales worden gespeeld op vrijdagavond 19 april.

De uitslagen:

Regio West
Overbos (2) – AthenA (1):                         2 – 2 (AthenA wint shoot-outs)
Alkmaar (2) – Reigers (1):                         0 – 1
Gouda (3) – Pollux (2):                                 0 – 0 (Gouda wint shoot-outs)

Regio Zuid
Wijchen (1) – Geel-Zwart (1):                 3 – 2
Oirschot (1) – DES (1):                                 1 – 3
Goirle (2) – Maastricht (1):                         0 – 4 

Regio Oost-Midden
GHBS (1) – Bully (1):                                 2 – 0
Nieuwegein (1) – Phoenix (1):                 2 – 2 (Nieuwegein wint shoot-outs)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden