Fahim Musaui in duel met een speler van Zwaluwen.
Fahim Musaui in duel met een speler van Zwaluwen. Foto: aangeleverd

Jodan Boys daalt af naar eerste klasse

Sport 988 keer gelezen

GOUDA • Het doek is gevallen voor Jodan Boys. Door een 0-1 nederlaag tegen Zwaluwen is degradatie een feit. De Gouwenaars zullen de selectie flink moeten versterken om niet verder af te glijden.

Van enorme droefenis was geen sprake na afloop van het duel met Zwaluwen. Gelaten nam het team afscheid van de trouwe aanhang. Een enkeling staarde voor zich uit. Jodan Boys zag de bui immers al een tijdje hangen. De nederlaag vorige week tegen Goes (4-2) knakte het geloof in een goede afloop, gaf trainer Erik van Zoest toe. 

,,Degradatie had voor dit seizoen niemand verwacht. We hebben een belabberd jaar achter de rug. We misten lange tijd drie belangrijke ervaren spelers en dat konden hun jonge vervangers niet compenseren. Kwalitatief kwamen we te kort. Ik reken dat mezelf aan. Ik had die jonge gasten naar een hoger niveau moeten loodsen.”

Niet overtuigen
Het was voor Jodan Boys een seizoen om heel snel te vergeten. Nog voor de eerste bal rolde haakten de beoogde doelman Jordie van Leeuwen (Westlandia) en Kesly den Haag (Sportlust ‘46) af. Via contacten bij Spakenburg kwam reservedoelman Luuk Brand naar Gouda-Oost, maar hij heeft niet kunnen overtuigen. Het langdurig wegvallen van Mo Bellahcen, Adil Akanioui en Yassire Hamdani vergrootte de problemen.

Intussen liet Jodan Boys door gebrek aan scorend vermogen punten liggen en incasseerde door matig verdedigen een reeks nederlagen. Versterking in de winterpauze zorgde niet voor een ommekeer.  Van de vier gecontracteerde spelers was alleen Enzo Huntink fit. Een inhaalrace bleef uit.

Accu leeg
Tegen Zwaluwen was goed zichtbaar dat de accu leeg was. Jodan Boys creëerde slechts twee kansen in een duel dat de ploeg moest winnen om nog kans te maken op de nacompetitie. Nadat in de rust bekend werd dat concurrent Spijkenisse met 3-1 voorstond tegen ODIN ‘59 was de fut er uit en mochten vijf wisselspelers zich warmlopen. In de slotfase scoorde Zwaluwen de enige treffer: 0-1.

Jodan Boys krijgt volgend seizoen de beschikking over Ezra Hoogenboom (GVVV) Angelo Semil (Neptunus-Schiebroek) en Roy Rondeltap (Sportlust ‘46). De stichting Topvoetbal heeft binnenkort gesprekken met andere gegadigden. De Gouwenaars nemen afscheid van Luc Dielhof (Barendrecht), Bradley el Idrissi (Poortugaal), Jaouad el Yaagoubi (Alphia), Daan van Leeuwen (Alphia), Stefan den Horder (Aarlanderveen), Enzo Huntink (Quick) en Kevin de Vries (stopt).

Na 14 seizoenen in de vierde divisie daalt Jodan Boys af naar de eerste klasse. Niemand had daar voor dit seizoen rekening mee gehouden.

Pieter van der Laan

Opkomst van beide elftallen,
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie