ONA viert feest na het behalen van de titel in 5B.
ONA viert feest na het behalen van de titel in 5B. Foto: Pieter van der Laan

Kampioen ONA ligt precies op schema

Sport 1.121 keer gelezen

ONA greep door een 4-0 zege op REMO de titel in de vijfde klasse B. De Gouwenaars rondden daarmee een perfect seizoen af.

Pieter van der Laan

GOUDA • ONA wil in drie jaar tijd doorstoten naar de derde klasse. Zaterdagmiddag werd de eerste stap gezet door de club uit de Korte Akkeren. Door een 4-0 zege op REMO uit Den Haag grepen de rood-zwarten de titel in de vijfde klasse B.

Toch ging het niet eenvoudig. ONA was aanvankelijk bloednerveus en werd pas van de spanning verlost toen Jaouad Essanoussi in de 46ste minuut de 1-0 binnenschoot. Dat was in alle opzichten een bevrijdende treffer. Tegenstander REMO kreeg op slag van rust een flinke tik en ONA ging vol vertrouwen verder. 

Dat vertaalde zich direct na rust in een tweede doelpunt van Essanoussi, die met een kopbal de Haagse doelman passeerde. Daarmee werd alle twijfel op succes weggenomen. ONA domineerde de gehele tweede helft en kwam door Essanoussi, die daarmee een hattrick scoorde en invaller Hamdaoui daarna op 4-0.

Daarmee rondde ONA een perfect seizoen af. De Gouwenaars kregen weliswaar met stevige concurrentie van GSC/ESDO en Quick te maken, maar lieten zich niet van de wijs brengen. ,,Wij bleven precies op schema”, zei trainer Sylvester Hageman. ,,ONA heeft met een sterk collectief volbracht. Daar mogen we best trots op zijn, want je wordt niet zomaar kampioen.” 

ONA vierde uiteraard na afloop een groot feest met de onvermoeibare Zingende Koster als aanjager in de kantine. Terugblikkend konden Sylvester Hageman en aanvoerder Jorgos Petridis vaststellen dat ONA op de weg terug is na de overstap naar het zaterdagvoetbal. Petridis: ,,Je doet een stap terug en daarna moet je je bezinnen op het vervolg. Dat heeft ONA goed opgepakt.” 

Trainer Hageman spreekt van een prima groep. Hij wil met een selectie van twintig spelers verder. ,,Zielhorst en Camfferman stoppen. El Bouazatti en Akkabouz waren reeds afgehaakt. Spoormaker vertrekt tijdelijk naar het buitenland. Dennis Jongenelen en Charaffdine Akoub komen over van GSV. Jongenelen is een routinier. Hij kan een directe versterking zijn voor ONA. Mogelijk komen er nog enkele spelers over van andere clubs.” 

ONA is toe aan voetbal in de vierde klasse. De Gouwenaars zien eventuele derby’s en streekderby’s helemaal zitten. Petridis: ,,Je zag dat er al veel toeschouwers op onze laatste wedstrijden afkomen. Dat worden er waarschijnlijk meer als je tegen de ‘buren’ speelt.” Maik Zielhorst nam met een goed gevoel afscheid. ,,Ik ben nu 35 jaar oud. Het is mooi geweest.”

Met fakkels werd het kampioenschap door spelers en supporters van ONA gevierd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie