De ponyochtend op de kinderboerderij is vooral favoriet bij paardenmeisjes. Foto: Jan van den Berg
De ponyochtend op de kinderboerderij is vooral favoriet bij paardenmeisjes. Foto: Jan van den Berg

In de zomervakantie veel activiteiten bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Algemeen 265 keer gelezen

GOUDA • Heerlijk borstelen, poetsen en manen vlechten. De pony’s op de kinderboerderij de Goudse Hofsteden worden iedere week vertroeteld door een tiental paardenmeisjes, die steevast iedere week komen helpen. Maar ook de andere dieren krijgen meer aandacht in de vakantieperiode.

Nu de coronamaatregelen versoepelen wagen veel Gouwenaars het erop om op vakantie te gaan. Lekker even uit de sleur,  bij voorkeur naar het buitenland. Anderen blijven liever dichter bij huis. Zoals Yvonne (achternaam hoeft er niet bij). “Ik kan een vakantie gewoon niet betalen,” zegt ze eerlijk. “Begin dit jaar, toen er nog geen zicht was op versoepelingen hebben we besloten om een grote serre aan ons huis te bouwen. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, hè. Maar hier op de kinderboerderij voel je je toch een beetje met vakantie. Bovendien vermaken de meiden (= dochters, red.) zich hier prima. Er wordt veel georganiseerd.” 

Haar vriendin is het met haar eens. “Wij zijn een weekje naar Drente geweest, maar de vakantie duurt zes weken, dan moet je de kids toch vermaken en dan is de kinderboerderij de ideale plek.”

Workshops
Ook komende week staan  er weer veel activiteiten op het programma, zoals creatieve workshops om een kleurrijk strandkoord (dinsdag 17 augustus) of een kunstzinnig zandschilderij (woensdag 18 augustus) te maken. De allerkleinste kinderen kunnen konijntjes of geitjes aaien en eten geven.

Maar er is nog veel meer te doen op de  kinderboerderij.  Iedere dag kunnen kinderen meedoen met de zomerspeurtocht. Met een antwoordvel gaan ze speuren naar dieren die niet thuishoren op de kinderboerderij.  Aan het einde ontvangen de kinderen iets lekkers en kunnen ze hun antwoord inleveren. Eén keer per week wordt uit de deelnemende kinderen een prijswinnaar getrokken, hij of zijn ontvangt één van onze leuke pluche knuffels.

Voor alle activiteiten geldt dat kinderen onder de zes jaar alleen kunnen deelnemen onder begeleiding van een ouder of verzorger. Kinderen kunnen tot een dag van te voren opgegeven worden. Voor een aantal activiteiten is er beperkt plek. Op de dag zelf meedoen? Bel dan even of er nog plek is.

Voor de meeste activiteiten is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan tot een dag van tevoren. Kinderen kunnen via de website of telefonisch opgegeven worden om deel te nemen aan de activiteiten. Via de website krijg je een bevestiging van deelname. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes, pannenkoeken, poffertjes en veel meer. En vergeet zaterdag 21 augustus niet. Dan kun je tussen 17.30 en 20.30 uur onbeperkt pannenkoeken eten. 

Kijk voor het hele programma en opgeven:  

www.kinderboerderijgouda.nl

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden