Het dodelijke ongeval vond plaats op 20 januari dit jaar. Een 22-jarige vrouw kwam om het leven.
Het dodelijke ongeval vond plaats op 20 januari dit jaar. Een 22-jarige vrouw kwam om het leven. Foto: Media TV

Bestuurder dodelijke rit was eerder gewaarschuwd: ‘Maar dit was nooit mijn bedoeling’

Nieuws 2.293 keer gelezen

GOUDA • De 22-jarige man uit Gouderak die een Audi sportwagen op 20 januari dit jaar in een sloot langs de Schoonhovenseweg (N207) in Gouda reed, had volgens het Openbaar Ministerie al verschillende malen waarschuwingen gekregen over zijn rijstijl. Bij het nachtelijk ongeval kwam de 22-jarige Nikita uit Gouda om het leven.

De man was in zijn Audi naar het dorpshuis in Gouderak gereden om er twee vrouwen op te halen. Hij zou ze thuis in Gouda afzetten. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij met opzet over de N207 ging, om er hard te gaan rijden. 

Nu ga ik jullie bang maken”, had hij gezegd tegen de twee passagiers in zijn Audi.Een kortere route had voor de hand gelegen. “Nu ga ik jullie bang maken”, had hij gezegd tegen de twee passagiers in zijn Audi. Met een topsnelheid van ongeveer 159 kilometer per uur ging de bestuurder volgens het OM over de N207. Dat is de snelheid die is gemeten door zogenaamde verkeerslussen in de weg. 

Te veel alcohol

Ook is vastgesteld dat hij met veel te veel alcohol op achter het stuur zat. De Audi belandde op zijn kant in het water.

Een van de vrouwen werd nog wel uit de sportwagen gehaald, maar hulpverleners konden verder niets meer doen. De andere vrouw moest naar het ziekenhuis, maar overleefde de nachtelijke rit wel.

Maandagmiddag verscheen de Audibestuurder voor de eerste keer voor de Haagse rechtbank. De man bleek zelf zwaar getraumatiseerd te zijn door het ongeval. “Het is verschrikkelijk dat iedereen haar hier nu moet missen”, zei hij over de overleden vrouw. “Maar dit was nooit mijn bedoeling.”

Rijstijl aanpassen

Het Openbaar Ministerie vreest dat de man, die in voorarrest zit, weer in de fout gaat als hij nu op vrije voeten zou komen. De officier van justitie wees er tijdens de zitting maandag op dat T. voor het fatale ongeval er meerdere malen op gewezen is dat hij zijn rijstijl moest aanpassen.Ook zijn vader was was over zijn rijstijl gewaarschuwd.

Ook zijn vader was daarover gewaarschuwd. Zijn rijbewijs raakte de bestuurder ook al eens een tijdje kwijt. “De verdachte had er laks aan”, zei de aanklager. Hij heeft “leed veroorzaakt dat nooit meer goed gemaakt kan worden.”

De advocate vroeg de rechtbank maandag om de verdachte uit Gouderak toch vrij te laten uit voorarrest. In de gevangenis kan hij niet de behandeling krijgen voor de posttraumatische stressstoornis, PTSS, die hij heeft opgelopen door het ongeval.

Rechtbank weigert

De rechtbank weigert het voorarrest te schorsen. Ze hoopt dat hij op korte termijn alsnog hulp kan krijgen in de jeugdgevangenis waar hij nu verblijft.

Op 2 augustus is de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dan zal het OM met een strafeis komen. Twee weken later is dan de uitspraak van de rechtbank.        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden