<p>Marja van Dijck en Theresia Uittenbroek van Gouda&#39;s +partij</p>

Marja van Dijck en Theresia Uittenbroek van Gouda's +partij

(Foto:gem.Gouds)

Gouda’s 50+ na knallende ruzie toch door

  •   keer gelezen   Politiek

GOUDA- Gouda’s 50+ partij gaat door. Sterker nog, met een nieuw fris team doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Eerder zei de fractievoorzitter nog de partij op te heffen omdat ‘de partij zijn doel had bereikt’. Het huidige bestuur is uit hun functie gezet.


“Tijdens de ALV van 20-10-2021 is een nieuw bestuur gekozen, aangezien het vorige bestuur niet bevoegd was doordat 2 van de 3 bestuursleden tevens fractievoorzitter/raadslid en burgerraadslid waren. Helaas hebben zij nadat zij hierop aangeschreven zijn zelf geen conclusies getrokken,”aldus Theresia Uittenbroek en Marja van Dijck van Gouda’s 50 + partij.  ”Ook hebben zij bij het besluit om de partij op te heffen tegen de Statuten en het Huishoudelijk Reglement gehandeld. De uitslag voor het opheffen van de partij moet unaniem zijn en er hebben 5 leden tegen opheffing van de partij gestemd. Hiermee is het opheffen van de partij volgens de Statuten en het Huishoudelijk Reglement niet rechtsgeldig en hebben zij de partij beschadigd.”

Het nieuwe bestuur heeft daarop  de heer Ed de Lange, de heer Jan Verkerk, mevrouw Tineke Smit en mevrouw Elly de Lange met onmiddellijke ingang geen deel meer kunnen uitmaken van de partij en de fractie van Gouda’s 50+ partij. Door spontane aanmeldingen in de afgelopen maanden kan Gouda’s 50+ partij naast de twee al zittende raadsleden Theresia Uittenbroek en Marja van Dijck met een sterke kieslijst aantreden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

De voor raadswerk aangemelde leden zijn divers in maatschappijvisie en actuele expertise, waardoor Gouda’s 50+ partij het raadswerk in de volle breedte en met voldoende personele inzet kan vormgeven. “Wij zijn als lokale partij voor alle inwoners van Gouda, met de focus op 50-plussers, mantelzorgers en mensen met een beperking uniek in Gouda en zijn nog steeds heel hard nodig. Waar andere partijen de aandacht voor ouderen en mensen met een beperking naast alle andere aandachtsgebieden hebben, kunnen wij ons als lokale partij zonder landelijke aansturing volledig richten op de inwoners van Gouda. “ Ed de Lange heeft nog niet gereageerd op de ontstane crisis binnen de partij,

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten