De picknicktafel werd op zaterdag 13 april officieel in gebruik genomen.
De picknicktafel werd op zaterdag 13 april officieel in gebruik genomen. Foto: Aangeleverd

Eerste rolstoelvriendelijke picknicktafel van Gouda in gebruik: ‘Fijn tijdens de warme dagen’

Nieuws 490 keer gelezen

GOUDA • De eerste rolstoelvriendelijke picknicktafel van Gouda staat op het Zoutmanplein.  Wethouder Michel Klijmij-van der Laan nam deze samen met kinderwethouders Julia Warga en Noor Slingerland op zaterdag 13 april officieel in gebruik. Lief en Leedgroep Zoutmanplein realiseerde deze in de speeltuin van het plein. 

Dat deed de groep met hulp van het Oranjefonds, gemeente Gouda en enthousiaste omwonenden. ‘We wilden dat onder andere onze buren die bij Gemiva wonen, ook aan het Zoutmanplein, ook met elektrische rolstoelen bij de picknicktafel kunnen zitten’, zegt de Lief en Leedgroep. 

Meer verbinding en contact
‘Er is een prachtige tafel ontworpen. Bijna alle bewoners van het Zoutmanplein hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van een picknicktafel door het zetten van hun handtekening. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de wijkagent bij eventuele overlast. Wij hopen er leuke activiteiten rondom te organiseren die tot meer verbinding en contact leiden tussen buurtbewoners.  

Tekst loopt verder onder de foto.


De tafel werd met een klein feestje in gebruik genomen. 

Het zal vooral tijdens de warme dagen fijn zijn, zegt de groep: ‘dan kunnen we in de schaduw van de oude plataan zitten.’

Gezellig feestje
‘Dankzij het Trots op je Buurtfonds van Mozaïek Wonen kon het worden gevierd met een gezellig feestje voor omwonenden en bezoekers van de speeltuin. Er werd met plezier getrommeld bij de workshop Rolling Sticks van de Muziekfabriek’, aldus Lief en Leedgroep Zoutmanplein.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden