Patrick Boog (l)
Patrick Boog (l) Foto: Roparun

Patrick Boog loopt zijn vijfde Roparun en zamelt geld in voor palliatieve zorg bij kanker: ‘Alle kleine beetjes helpen’

Nieuws 513 keer gelezen

GOUDA • De Reeuwijkse Patrick Boog rent dit jaar voor de vijfde keer de Roparun. Ieder jaar zamelt Boog met zijn gezin een bedrag in. Voor dit jubileum hopen zij een extra groot bedrag op te halen. Daarvoor zamelen ze onder andere statiegeldflessen in aan huis. 

Nog vijf weken en dan is het zover: ruim 4400 deelnemers rennen de Roparun. De estafetteloop telt 550 kilometer en loopt van Parijs naar de finish aan de Coolsingel. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen. 

Roparunteam 259 Reeshof for Cancer is er bijna klaar voor. Een van de deelnemers is de Reeuwijkse Patrick Boog. Hij loopt met Pinksteren zijn vijfde Roparun en voor dit jubileum wil zijn gezin een hele grote cheque overhandigen aan de teamcaptain bij zijn vertrek op 17 mei. Ieder jaar haalt het gezin een flink bedrag op. 

Extra actie
Dit jaar starten zij een extra actie, om meer geld op te halen. De opbrengst gaat volledig naar palliatieve zorg bij kanker voor volwassenen en kinderen in Nederland. Roparun ondersteunt verschillende projecten.

Zo verkoopt het gezin spullen via Facebookpagina’s die actief zijn rondom Gouda. Deze producten, zoals bonnen, krijgt de familie van restaurants, winkels en particulieren.

Tipje van de sluier
Het gezin houdt hun opbrengst voor het team nog even geheim, zodat de verrassing met de overhandiging van de cheque groot zal zijn. Toch lichten ze een tipje van de sluier op: het gezin tikt inmiddels een recordbedrag aan.

Meehelpen kan. Bijvoorbeeld door als bedrijf, eenmalig, flessen voor het gezin te sparen. Of door een andere donatie te doen. ‘Alle kleine beetjes maken samen een groot bedrag’, aldus het gezin. 

Kijk op de website van het team voor meer informatie. Contact opnemen kan ook via Jonna Roparun op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden