• Libertum is gevestigd op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek.
• Libertum is gevestigd op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Foto: Hester Hage

Genoeg te doen tijdens de meivakantie in de bibliotheek

Nieuws 465 keer gelezen

GOUDA • Een middeleeuws dorp bouwen in Minecraft, een robot maken of verhalen luisteren bij de VoorleesExpress. In de meivakantie is er van alles te doen in de bibliotheek Gouda. 

In de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek, zijn er activiteiten voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar en van 8 tot en met 12 jaar. Ze kunnen creatief aan de slag met plastic, een middeleeuw dorp bouwen in Minecraft of een robot maken. 

Het Mobiele Bouwlab staat van 29 april 2024 tot en met 3 mei 2024 naast de Chocoladefabriek. Dat is een bouwkeet die is ingericht om kinderen van 8 tot 11 mee te nemen in de wereld van de bouw en techniek. Ze kunnen bijvoorbeeld een Zaans geveltje in elkaar schroeven, leren over de aanleg van een rioolstelsel of een tegenpatroon maken. 

Natuurlijk kunnen kinderen ook boeken lenen. De kinderbibliotheken in Goverwelle, Oosterwei en Korte Akkeren zijn dicht tussen 29 april 2024 en 5 mei 2024, maar de vestigingen in de Chocoladefabriek en Van Noord blijven open. Iedere woensdagmiddag lezen vrijwilligers van de VoorleesExpress in de Chocoladefabriek voor aan kinderen van 4 jaar en ouder. De openingstijden staan op bibliotheekgouda.nl/vestigingen

Techniekwerkplaats: Meer informatie en kaartverkoop: bibliotheekgouda.nl/werkplaats

Mobiele Bouwlab: Gratis, wel aanmelden via bibliotheekgouda.nl/bouwlab

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden