Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lezing Thomas Quartier: het klooster in je leven

Nieuws 386 keer gelezen

GOUDA • Prof. dr. Thomas Quartier geeft op op dinsdag 23 april een lezing over hedendaagse zinzoekers en eeuwenoude kloostertradities.

Quartier is benedictijner monnik en was in 2022 Theoloog des Vaderlands. Op deze avond spreekt hij over wat mensen kunnen leren -juist in deze tijd- van het kloosterleven over bidden, geloven en leven. Welke rol speelt contemplatie in ons leven? Vanuit zijn persoonlijke ervaring en zijn theologische expertise werpt Thomas Quartier een heel eigen licht op deze vragen.

De lezing begint steeds om 20.00 uur in de Agnietenkapel (Nieuwe Markt 100) en duurt ongeveer een uur. Daarna praten aanwezigen verder, met de spreker en met elkaar. De toegang is vrij, reserveren niet nodig. Meer informatie, ook over het jubileumjaar van FederatieGouda, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Initiatiefnemer FederatieGouda
De lezingen in de Agnietenkapel zijn een initiatief van FederatieGouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om inspirerende sprekers uit te nodigen om op een doordeweekse dag de mensen aan het denken te zetten over grote zingevingsvragen en hoe we daarmee omgaan in onze alledaagse praktijk. De laatste lezing in deze reeks is dinsdag 7 mei 2024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden