• Op Koningsdag wordt de Oranjeboulevard georganiseerd op de Raam.
• Op Koningsdag wordt de Oranjeboulevard georganiseerd op de Raam. Foto: Rob Radix

Oranjeboulevard tijdens Koningsdag: dit is er te doen

Nieuws 814 keer gelezen

GOUDA • Slenteren op de vrijmarkt, muziek luisteren of een dansje doen. Het kan op Koningsdag tijdens traditionele vrijmarkt op De Raam.

Kinderen tot twaalf jaar vanuit heel Gouda zijn weer welkom om onder begeleiding hun spulletjes te verkopen. Dit betekent dat ze zelf een plekje mogen opzoeken op de middenberm of op plekken waar geen vergunning van een bewoner hangt. (Volwassen) Bewoners van de Raam kunnen een vergunning kopen en voor het raam hangen zodat zichtbaar is dat dat plekje bezet is. Deze is verkrijgbaar bij De Speelwinkel.

De vrijmarkt is verspreid over de gehele Raam, Bogen en de Veerstal. De kindervrijmarkt begint om 08.00. Tegenover het buurthuis De Speelwinkel is er een podium. De hele dag is hier muziek en gezelligheid rondom het podium te vinden met optredens van Flexibele Sound, All Shook up, Shantykoor, De Waaghalzen, Zomaar Gewoon en Raspberry Saint.

Parkeren
Tijdens Koningsdag geldt er een parkeerverbod op De Raam en Bogen dat ingaat vanaf vrijdag 26 april van 18:00 uur tot zaterdag 27 april 22:00 uur. Achtergebleven auto’s worden op 27 april om 04:00 uur verwijderd op kosten van de eigenaar. Ook geldt er vanaf dat tijdstip een inrijverbod tot 18:00 uur.

Bezoekers van de vrijmarkt kunnen gebruikmaken van de omliggende parkeervoorzieningen. De dichtstbijzijnde is de Q-Parkgarage Bolwerk. Er worden extra fietsenrekken geplaatst bij de Veerstal.

Extra toiletten
Op De Raam worden zes mobiele toiletten geplaatst voor mensen met hoge nood. Deze toiletten zijn gratis te gebruiken en staan verdeeld over de vrijmarkt.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden