• De kinderboerderij opent het jubileumjaar met een dag vol activiteiten.
• De kinderboerderij opent het jubileumjaar met een dag vol activiteiten. Foto: Sandra Zeilstra

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar en opent jubileumjaar

Nieuws 531 keer gelezen

GOUDA • Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat dit jaar 50 jaar. Dit laat de kinderboerderij niet ongemerkt voorbij gaan. Het jubileumjaar wordt geopend met de opening van de vernieuwde varkensstal. Dit doet wethouder Michel Klijmij - van der Laan samen met kinderwethouder Luc van Gastel op zondag 21 april. Het wordt een dag vol activiteiten. 

We openen het jubileumjaar op zondag 21 april om 11.00 uur met de opening van de varkensstal door Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel. In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht.

Boekje met activiteiten
Ook zal de eerste stempel gezet worden in het 50-dingenboekje. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum is er een speciaal 50-dingenboekje gemaakt voor kinderen en hun ouders/ verzorgers. In het boekje staan activiteiten om op de kinderboerderij of in de omgeving te doen. Het boekje wordt via De Brede School uitgereikt aan kinderen van de Goudse basisscholen van groep 1 tot en met 5. Ook is het op de kinderboerderij zelf verkrijgbaar.

Er komen unieke kinderboerderij-pins die gespaard kunnen worden. Met het boekje kunnen kinderen voor deze eerste pin sparen. Gedurende het jubileumjaar komen meer bijzondere pins van onze eigen dieren uit.

Op kraamvisite 
Deze dag wordt ook het jongdierenfeest en de bijendag gevierd. Deze activiteit staat in het teken van jonge dieren. Bezoekers kunnen op kraamvisite bij de lammetjes en geitjes. Daarnaast zijn in de bijentuin activiteiten, zoals de Nationale bijenteldag, blije bijenballen maken en mini kaarsjes rollen. Met een strippenkaart kan meegedaan worden aan deze activiteiten.
Hiervoor kan aangemeld worden via: www.kinderboerderijgouda.nl/activiteiten

Sparen voor een opgeknapte bijentuin
In de bijentuin staat het inmiddels verouderde bijenhuis. Dit jaar heeft de kinderboerderij als spaardoel geld inzamelen om het bijenhuis op te knappen, te herinrichten en open te kunnen stellen gedurende het gehele jaar voor het publiek en scholen met daarin uiteraard informatie over bijen maar ook wilde bijen, vlinders, egels en kikkers.

Om mee te sparen kunnen bezoekers een bijenraat kopen. Deze kan geschilderd, gekleurd of beplakt worden. Alle bijenraten gaan een grote bijenraat vormen en krijgen een plekje in de bijentuin. 

Voor meer informatie: www.kinderboerderijgouda.nl

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden