• Jan en Sigrid organiseren het Modespektakel 2024.
• Jan en Sigrid organiseren het Modespektakel 2024. Foto: Sandra Zeilstra

Gouds Modespektakel in de Sint Janskerk, opbrengst gaat naar goede doelen: ‘Wordt een groot spektakel’

Nieuws 3.144 keer gelezen

GOUDA • Het wordt een groot spektakel, vertellen Jan de Bruijn en Sigrid van Barlingen over het aankomende Gouds Modespektakel 2024. Een catwalk, veertig modellen en vooral veel glamour: op maandagavond 11 maart barst het los in de Goudse Sint Jan. De opbrengst gaat naar drie goede doelen.

Die avond wordt een 250 meter lange catwalk uitgerold in de Sint Jan. Daarover lopen veertig modellen die de laatste mode van tien deelnemende Goudse winkels laten zien. Ook zijn er meerdere optredens van onder andere Jay In den Bosch en de winnaar van de Voice of Holland, Dani van Velthoven. Er is plek voor zo’n 1400 mensen. 

Samen shows organiseren
Het is inmiddels dertig jaar geleden dat zo’n modeshow in Gouda plaatsvond, vertelt het duo. De Bruijn organiseerde in de jaren 80 en 90 modeshows en was eigenaar van een modellenbureau. Zo’n 40 jaar geleden werd hij tijdens een modeshow aan zijn mouw getrokken door de destijds 14-jarige Sigrid, die het wel zag zitten om model te worden. Zij bleek ook een goede zakenpartner. ‘Al snel organiseerden wij veel shows samen.’

Die samenwerking pakken ze nu nog één keer op. Modellen die in die tijd modeshows liepen, en nu een jaar op 50 zijn, keren terug voor het evenement in maart. Maar ook nieuwe modellen lopen dit keer mee. 

Tweede boek
Ook zal Jan de Bruijn zijn nieuwste boek, ‘Salto Mortale, en andere sappige verhalen’, lanceren. De avontuurlijke Gouwenaar maakte heel wat mee in zijn leven in de tijd dat hij werkzaam was in de modewereld en als misdaadjournalist. Hij schreef een tweede boek vol anekdotes uit zijn leven en de strijd die hij voert tegen prostaatkanker. 

Kaarten zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven en kosten 20 euro. De opbrengst komt volledig ten goede van drie goede doelen die ook deze avond aanwezig zijn, waaronder de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking (GAB) en stichting Timataki, die verwaarloosde honden uit Griekenland redt.

Kijk op de Facebookpagina van Gouds Modespektakel voor meer informatie en deelnemende bedrijven.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden