• Strips op de Markt verwelkomt Storm als hoofdgast.
• Strips op de Markt verwelkomt Storm als hoofdgast. Foto: Hester Hage

Strips op de Markt 2024 verwelkomt Storm als hoofdgast

Nieuws 2.467 keer gelezen

GOUDA • Stripfans opgelet: de Goudse Markt is op zondag 5 mei opnieuw het decor van strips tijdens Strips op de Markt. Tijdens de 16e editie is stripheld Storm de hoofdgast.

Storm, de iconische Brits-Nederlandse stripreeks, die oorspronkelijk tot leven werd gebracht door de Don Lawrence (tekeningen) en Martin Lodewijk (tekst), zal het middelpunt zijn van het jaarlijkse evenement. 

‘Decennialang heeft deze sciencefictionstrip, onder andere gepubliceerd in het stripblad Eppo, de harten van lezers veroverd met zijn gedurfde verhalen en ongeëvenaarde avonturen. De serie, met Storm en zijn partner Roodhaar in de hoofdrol, bestaat al sinds eind jaren ‘70 en is onverminderd populair’, aldus de organisatie. 

Bekende tekenaars
Na het overlijden van Lawrence hebben getalenteerde tekenaars zoals Romano Molenaar en Apri Kusbiantoro zijn nalatenschap met trots voortgezet. ‘En dit jaar hebben we het genoegen om beide artiesten persoonlijk te verwelkomen op ons evenement, evenals Storm-schrijver Martin Lodewijk. Daarnaast zijn speciale edities verkrijgbaar, is er een stripveiling, een stripbeurs, het Goudse stripbier en nog heel veel tekenaars!’

Over Strips op de Markt
Strips op de Markt wordt voor de 16e keer georganiseerd in Gouda en de omliggende regio. Het is inmiddels uitgegroeid tot een populair jaarlijks evenement voor zowel fervente verzamelaars als stripliefhebbers, evenals voor het alledaagse winkelende publiek. Hier kunnen bezoekers hun collecties aanvullen, hun favoriete tekenaars ontmoeten en genieten van speciale beursedities. De jaarlijkse stripveiling biedt een kans om te bieden op zeldzame en gewilde items, terwijl het unieke Gouds Stripbier, met een speciaal ontworpen etiket door / van de hoofdgast, een geliefd (verzamel)object blijft voor elke bezoeker. Voor het laatste nieuws en updates over Strips op de Markt 2024, bezoek onze website stripsopdemarkt.com en volg ons op Facebook en Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden