• Het plaatsen van de woningen is op dinsdag 9 januari begonnen.
• Het plaatsen van de woningen is op dinsdag 9 januari begonnen. Foto: Jan van den Berg

Duurzame starterswoningen geplaatst in Korte Akkeren

Nieuws 4.633 keer gelezen

GOUDA • Aan de Bockenbergstraat in Gouda wordt een woonblok van 16 Starblockwoningen gerealiseerd. Het plaatsen van de woningen startte op dinsdag 9 januari. In aanwezigheid van wethouder Jan Kees Oppelaar werd de eerste woning geplaatst.

De woningen zijn specifiek bedoeld voor starters. De circulaire en duurzaam verantwoorde woningen zullen bewoond worden door starters met een duurzame leefstijl. Dit houdt in: bijzondere aandacht voor groen rondom de woning, gebruikmaken van een fiets en OV in plaats van de auto, afvalscheiding, verantwoord omgaan met water, elektra en de woning. Daarnaast is aandacht van de buren en de buurt van groot belang. Het project is een samenwerking tussen Woonpartners, Gouda en Startblock. 

De woningen zijn ontwikkeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. De woningen worden rug aan rug geplaatst op een lege plek waar in de jaren ‘90 huurwoningen werden gesloopt. Elke woning heeft op de begane grond, een eetkamer met keuken en een bergingsruimte onder de trap. Op de eerste verdieping is een woonkamer en toilet en op de bovenste verdieping een slaapkamer, badkamer en toegang tot een opbergvliering. Ook heeft elke woning een eigen externe buitenberging.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden