Afbeelding
Foto: pr

Gemeente Gouda laat grofvuil gratis ophalen, maar er zijn natuurlijk wel regels

20 mei, 08:47 Algemeen 1.125 keer gelezen

GOUDA • De Gemeente Gouda laat grof huishoudelijk afval gratis ophalen.

Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in een vuilniszak of minicontainer past. Denk hierbij aan een stoel, kast, strijkplank, bank of krukje. Grof huishoudelijk afval kunt u gescheiden inleveren op de milieustraat of kunt u vanaf maandag 30 mei gratis op laten halen door Cyclus. Met deze dienstverlening hoopt de gemeente Gouda in samenwerking met Cyclus een extra service te bieden aan inwoners en het aantal dumpingen tegen te gaan. Het grof huishoudelijk afval wordt alleen op afspraak opgehaald. Een afspraak maken verloopt via de klantenservice van Cyclus. Gouda is opgesplitst in vier gebieden. Elk gebied wordt één keer in de twee weken gereden.

Aanbiedregels

Heeft u een afspraak gemaakt? Dan zijn de aanbiedregels als volgt:

- Op de dag dat het grofvuil opgehaald wordt, mag het vanaf 6.00 uur worden aangeboden.

- Om 7.30 uur moet het grofvuil op de aanbiedplaats staan.

- Een stuk grofvuil mag niet zwaarder zijn dan 25 kilo.

- Het grofvuil dient zoveel mogelijk gebundeld te zijn.

- Een stuk grofvuil mag niet langer zijn dan anderhalve meter.

- De inhoud van een stuk grofvuil mag niet meer zijn dan 1 kubieke meter.

- Grofvuil dat in zakken en dozen wordt aangeboden, wordt niet meegenomen.

Weggooien is zonde!

Spullen die nog bruikbaar zijn kunt u ook weggeven, doorverkopen of door de kringloopwinkel op laten halen. Zo kan iemand anders weer blij gemaakt worden en kunnen spullen een tweede leven krijgen. Op  vindt u een overzicht van de kringloopwinkels in Gouda. Log in met uw postcode en huisnummer en zoek op kringloopwinkel.

Milieustraat

Zijn de spullen echt niet meer bruikbaar? Dan kunt u de spullen ook naar de milieustraat brengen. Bij de milieustraat wordt alles gesorteerd en apart verwerkt. Vervolgens worden er nieuwe grondstoffen en spullen van gemaakt. Zo werken we samen aan een circulaire economie en dragen we bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

De milieustraat aan de Goudkade 25 in Gouda is van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur open. De milieustraat in Gouda is alleen toegankelijk met een reservering. Het maken van een reservering kan online of via de Cyclus afval-app.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie