Foto: nl.123rf.com

Onzeker over inkomen? Regionaal Mobiliteitsteam, dat wérkt

  •   keer gelezen

REGIO • Net zoals de huizenmarkt, is ook de arbeidsmarkt driftig in beweging. De een heeft de banen voor het opscheppen, de ander moet vrezen voor ontslag en daarmee verlies van inkomen. Dankzij het Regionaal Mobiliteitsteam krijgt met name de laatste groep wat meer lucht. Het RMT vergroot namelijk de kans op werk en is een kennismaking dus dubbel en dwars waard.

Dreig jij jouw baan te verliezen of ben je genoodzaakt te stoppen met je bedrijf? Kun je begeleiding gebruiken bij het vinden van ander of nieuw werk? Of heb je een (om)scholingsvraag? Inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen kunnen sinds kort hiervoor terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland. Het RMT is jouw wegwijzer naar werk. Zij werken preventief en de diensten zijn gratis.

Samen kansen creëren

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er verdwijnen banen, werk verschuift en nieuw werk ontstaat. Dat vraagt dat medewerkers soms van baan moeten wisselen, zzp’ers soms weer in loondienst willen en starters moeten (om)scholen naar een kansrijk beroep. Sommige mensen hebben daar extra ondersteuning bij nodig. Gemeenten, vakbonden, UWV, werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen vormen samen RMT Midden-Holland en creëren met elkaar kansen op de arbeidsmarkt.

In beweging blijven

Het RMT is er voor werknemers, starters, ondernemers en werkgevers. De adviseurs begeleiden je van werk(loosheid) naar nieuw werk en maken hiervoor een persoonlijk plan van aanpak. Ze maken gebruik van diensten en organisaties die er al zijn en zorgen voor onderlinge verbinding. Ze gaan met jou als werkzoekende aan de slag met bijvoorbeeld intensieve begeleiding, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, scholing naar werk of praktijkleren in sectoren waar veel werk is, zoals de zorg, logistiek en techniek. “Ons team staat klaar om je te helpen je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en werkeloosheid te voorkomen. Het gaat om ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering, nog een baan of onderneming heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) inkomensverlies.”

Succesverhalen

Dat samenwerken met het RMT werkt, bewijzen diverse succesverhalen. Tarmara had bijvoorbeeld een beautysalon. Door de coronacrisis moest zij die sluiten. Moeilijk, als eenoudergezin. Ze besloot tijdelijk te werken in de schoonmaak en zocht ondertussen naar een oplossing voor de langere termijn. Ze hoorde van het RMT en nam contact op. Tamara doet nu een opleiding voor onderwijsassistent en werkt op een speciale school.

Een ander voorbeeld: Rob Overgaauw. “Het coronajaar was lastig. Maar toen ik ook nog een chemoradiatie moest ondergaan werd het twee voor twaalf. Mijn praktijk in Personal Branding werd onzeker. Mede dankzij de hulp van loopbaanadviseur Tessa Muller krijgt mijn business straks weer vleugels.”

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten