De Goudse horeca kan wel wat steun gebruiken.
De Goudse horeca kan wel wat steun gebruiken. (Foto: pr)

Goudse horeca zoekt personeel tijdens ‘Horeca in de schijnwerpers’

  •   keer gelezen

GOUDA • Hoe is het om in de horeca te werken? Welke opleidingen zijn er? Bij welke horecabedrijven kun je aan de slag?

Op die vragen wordt maandag 13 juni antwoord gegeven tijdens ‘Horeca in de Schijnwerpers’. Deze dag is de aftrap van het grootste banenevent in de regio: BinnenKijken bij Bedrijven.

Dat is hét event voor werkgevers en werknemers om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten. Van 13 tot en met 18 juni openen ondernemers uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren. Potentiële werknemers, stagiaires en mensen die een werkervaringsplaats zoeken, kunnen letterlijk een kijkje in de keuken van een bedrijf nemen.

De feestelijke opening is op maandag 13 juni op de Markt in Gouda. Een centrale plek waar extra aandacht is voor de horeca. Sinds de coronacrisis is er veel vraag naar personeel. Een restauranthouder aan de Markt: “Ik ben in twee jaar tijd van 25 naar 8 personeelsleden gegaan. Morgen kan mijn terras niet open.”

‘Horeca in de Schijnwerpers’ kan een verschil maken. Projectleider Maya van Es: “De horecadag zit vol demonstraties en leuke workshops. Bezoekers kunnen een wijnproeverij doen, koffie bereiden als een echte barista en van alles leren over verschillende biersoorten tijdens de bierworkshop. Op de Markt organiseren we speeddatesessies voor ondernemers en werkzoekenden.”

Meer weten? Kijk hier.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten