De Reeuwijkse Plassen voor dag en dauw.
De Reeuwijkse Plassen voor dag en dauw. (Foto: pr)

Vroeg uit de veren: dauwtrappen op Hemelvaartsdag

  •   keer gelezen

REEUWIJK • Staatsbosbeheer, Lionsclub Gouda-Reeuwijk en natuurboerderij Hoeve Stein organiseren op Hemelvaartsdag dauwtrappen bij de Reeuwijkse Plassen.

Deelnemers gaan zelf op pad met een routekaart en maken een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Halverwege is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en bij terugkomst staat er ontbijt klaar. Dwaal over de oude houtkades, tussen de plassen en weilanden door. Geniet van de morgenstond en ervaar de stilte en natuur in dit unieke veenplassengebied.

Tuur in alle vroegte over de graslanden en ontdek spelende hazen of weidevogels als de grutto, tureluur of kievit. Ook voor gezinnen en kinderen is de wandeling leuk. Op natuurboerderij Hoeve Stein laat de boer zien hoe hij de koeien voert en melkt en zijn er diverse kinderactiviteiten, waaronder een springkussen. Verder zijn er enkele stands waar streekproducten worden aangeboden.

Starten bij Hoeve Stein

Starten kan vanaf 05.00 uur tot 07.30 uur vanaf Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20 in Reeuwijk. De kosten bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Betalen kan gepast en contant bij de start van de wandeling. Een groot deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in de regio. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden bij groenehartexcursies@staatsbosbeheer.nl.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten