v.l.n.t. Met de doop van westlander Jan Compagnie gaven wethouder Inge Nieuwenhuizen (l) van Bodegraven-Reeuwijk en Jannie Kompagnie, de weduwe van Gouwenaar Jan Kompagnie, gaven het startsein voor de nieuwe vaarroutes,
v.l.n.t. Met de doop van westlander Jan Compagnie gaven wethouder Inge Nieuwenhuizen (l) van Bodegraven-Reeuwijk en Jannie Kompagnie, de weduwe van Gouwenaar Jan Kompagnie, gaven het startsein voor de nieuwe vaarroutes, Foto: Sandra Zeilstra

Met de Jan Compagnie naar de Kaasmarkt

Algemeen 412 keer gelezen

GOUDA • Reederij De IJsel heef haar vaargebied uitgebreid. De rederij, bekend van onder andere de Goudse grachtentochten en de trekvaarten op de Hollandsche IJssel, verzorgt voortaan ook vaartochten vanuit Reeuwijk naar Gouda en over de Reeuwijkse Plassen. 

Met de doop van westlander Jan Compagnie gaven wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk en Jannie Kompagnie, de weduwe van Gouwenaar Jan Kompagnie, bekend kennisverspreider van de historie van de stad,  vrijdag 13 augustus het feestelijke startsein voor twee nieuwe vaartochten: de Kaasvaart en de Plassentocht. 

De Kaasvaart biedt gasten van vakantiepark Landal Reeuwijkse Plassen en andere recreanten vanaf volgend seizoen de gelegenheid om de Goudse Kaasmarkt op donderdag per schip te bezoeken. De Plassentocht vanaf het vakantiepark gaat naar het uitgestrekte plassengebied in het verstilde Zuid-Hollandse veenweidelandschap ten noorden van Gouda.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden