• De toertocht start vanaf de Markt in Gouda.
• De toertocht start vanaf de Markt in Gouda. Foto: Teun van der Heiden

Jubileumrit met oldtimers door de regio

Algemeen 1.723 keer gelezen

GOUDA/KRIMPENERWAARD • Klassieke automobielclub MG TTO rijdt op zondag 2 april een toertocht door de regio met oldtimers van het Engelse merk MG. Start is vanaf de Markt in Gouda.

MGTTO staat voluit voor MG T-Type Owners. Het is een landelijke club, opgericht in 1968, van bezitters van zogenaamde MG T-Types. “Dit zijn MG’s die vóór 1955 zijn gemaakt”, geeft Pieter Nederhoff namens MG TTO aan. “Open tweezitters die het rijden tot een belevenis maken. De T-type sportwagens zijn populair omdat ze voor de hobbyist goed te restaureren zijn: de hele auto zit met bouten en moeren aan elkaar. Onderdelen zijn voldoende voorradig. Binnen de club is er genoeg technische kennis om elkaar onderling te helpen bij restauratie.”        

Omdat het automerk MG nu honderd jaar bestaat houdt de club op zondag 2 april een toertocht voor haar leden. 

Nederhoff: “Start is evenals vier jaar geleden vanaf de Markt in de binnenstad van Gouda. Met tocht hopen we het merk MG wat meer onder de aandacht te brengen en de leden natuurlijk een leuke dag te bezorgen. Mensen die interesse hebben in MG’s, vragen willen stellen over de auto’s, interesse hebben in lidmaatschap van de MG TTO-club of een keer willen meerijden, zijn van harte welkom.”        

De tocht gaat door het Groene Hart en voert veel langs het water: onder andere langs de Gouwe en in de Krimpenerwaard langs de Vlist, de IJssel en de Lek. De finish is weer in Gouda. Verzamelen is om 11.00 uur, vertrek vanaf 12.00 uur. De toertocht eindigt bij de parkeerplaats aan Klein Amerika, vanaf 15.00 uur. 

Wie als passagier een keer wil meerijden, kan voor uiterlijk 30 maart een e-mail sturen naar evenementen@mgtto.nl. Nederhoff: “We kunnen niet garanderen dat er voor iedereen plek is.”

De MG TTO-club organiseert in het seizoen (van april t/m oktober) maandelijks een landelijke rit. Ook in regionaal verband wordt er genoeg gedaan: praatavonden, regioritten en andere activiteiten. Meer informatie staat op de website van MG TTO.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden