• Marianka Peters.
• Marianka Peters. Foto: Remco Gielen

Marianka Peters, jarenlang het journalistieke gezicht van Gouda, overleden

Algemeen 9.485 keer gelezen

GOUDA • Marianka Peters, tot september vorig jaar als journalist en eindredacteur werkzaam voor Het Kontakt - Goudse Post, is maandag op 66-jarige leeftijd overleden.

Marianka Peters was in de afgelopen (bijna) 40 jaar het journalistieke gezicht van Gouda. Ook haar camera had ze altijd bij zich.

Met een bewonderenswaardige dosis energie deed ze haar werk, vaak tot diep in de nacht. Maar de Ziekte van Parkinson kreeg steeds meer vat op haar, waardoor Marianka vorig jaar genoodzaakt was haar werkzaamheden -iets eerder dan gepland- neer te leggen. Sindsdien verschenen er nog wel enkele columns van haar hand. Morgen zal haar laatste column in Het Kontakt - Goudse Post worden gepubliceerd.

Marianka Peters hoorde bij Gouda als kaas en stroopwafels, zei stadshistoricus Paul Abels rondom haar afscheid. Tijdens haar journalistieke carrière werd ze koninklijk onderscheiden en benoemd tot ereburger van Gouda.

De samenwerking tussen Marianka Peters en Kontakt Mediapartners was relatief kort. ‘Maar inzet en lokale betrokkenheid zijn een voorbeeld voor ons geweest’, zoals een collega het recent verwoordde. “Aan ons de taak haar werk voort te zetten”, aldus hoofdredacteur Rick den Besten.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden