Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Marlon wint de grote Goudse opa-en-oma-voorleeswedstrijd

Algemeen 710 keer gelezen

GOUDA • In de Chocoladefabriek vond gisteren de grote opa-en-oma-voorleeswedstrijd plaats. Daar streden 10 oma’s en opa’s om de titel Voorleeskampioen. Marlon werd de winnaar. ‘Hij krijgt een mooi boek, de eeuwige roem en een buiging van Bart Jansen. En hij gaat op pad met de Boekfiets om voor te lezen op basisscholen,’ laat de bibliotheek Gouda weten.

Een jury, die bestond uit kinderen, bepaalde dat Marlon het beste voorlas. ‘We hebben gelet op of het duidelijk verstaanbaar was, of er contact met het publiek was, of er voldoende emotie werd gebruikt, en de hele presentatie. Marlon deed dat uitstekend,’ vertelt Jansen. Marlon krijgt niet alleen een boek en eeuwige roem, ook gaat hij met de Boekfiets op vier woensdagen naar basisscholen toe. Daar zullen ze voorlezen en boeken uitdelen. ‘Het is een goede winnaar, ik denk dat de scholen boffen dat hij langskomt,’ aldus Jansen. 

De wedstrijd werd bedacht door Jansen, een gepensioneerd boekverkoper die zich nu inzet als vrijwilliger bij Humanitas. ‘Al tijdens mijn werk merkte ik dat er veel te weinig wordt gelezen en voorgelezen. Ik besloot om na mijn pensioen iets te doen om voorlezen te stimuleren en laaggeletterdheid te verminderen. Daarom heb ik dit in samenwerking met de Bibliotheek georganiseerd. We hopen er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken,’ legt hij uit. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden