De Kleiweg.
De Kleiweg. Foto: Hester Hage

Meerjarenprogramma ondertekend: 36 acties voor een vitale en levendige binnenstad

Algemeen 967 keer gelezen

GOUDA • Wethouder Thierry van Vugt (Binnenstad) en Theo Krins (voorzitter Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda – SBG) ondertekenden 17 januari het meerjarenprogramma Binnenstad 2022-2026. In dit programma staat meer inzet op digitalisering en ondernemerschap, samenwerking tussen sectoren, minder leegstaande panden en aantrekkelijke en groene winkelstraten centraal.

In het programma staan 36 concrete acties beschreven, waardoor partijen zich inzetten voor een economisch vitale en toekomstbestendige binnenstad. Thierry van Vugt: “We willen graag dat onze prachtige historische binnenstad een fijne plek is voor bewoners en bezoekers, jong én oud en waar ondernemers graag nieuwe winkels, restaurants, cafés of nieuwe winkelconcepten beginnen. Met dit programma leggen we een belangrijke basis om samen te werken aan een economisch vitale binnenstad. Tussen ondernemers onderling en met de gemeente.”

Het stimuleren van ondernemerschap en digitalisering zijn twee van de speerpunten voor de samenwerking. 30 ondernemers hebben de afgelopen tijd gebruik gemaakt van een gratis digi-scan, die onder andere inzicht biedt op hoe goed een winkel online te vinden is. Tijdens de coronacrisis merkten ondernemers dat hun winkels online voor consumenten niet altijd goed te vinden waren. Het programma moet helpen bij het digitaal vindbaar maken van diensten en producten via zoekmachines en social media.

Andere acties zijn bijvoorbeeld het terugdringen van leegstaande panden in de binnenstad, stimuleren horecabezoek, meer toiletten in horeca, winkels en musea beschikbaar maken en het versterken en verbeteren van beleving winkelgebied.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app