De Gangmakers en de buurtbewoners van de Liefste straat van Gouda 2022
De Gangmakers en de buurtbewoners van de Liefste straat van Gouda 2022 Foto: Sandra Zeilstra

Dit is de Liefste Straat van Gouda 2022

Algemeen 2.076 keer gelezen

GOUDA • De Burgvlietkade-Gravin Jacobastraat in Gouda Noord is op 26 november uitgeroepen tot ‘Liefste Straat van Gouda’. Als prijs werd de hele straat getrakteerd op poffertjes en kregen de gangmakers het straatnaambord ‘Liefste Straat van Gouda 2022’ uit handen van wethouder Anna van Popering. 

De Verkiezing Liefste Straat wordt jaarlijks georganiseerd door Gouda Bruist. Om mee te doen aan de verkiezing Liefste Straat, konden bewoners zich aanmelden als gangmaker bij het Lief&Leedstratenproject. Gangmakers zijn bewoners die meer verbinding in de buurt willen en beheren een Lief en Leedpotje voor hun straat. De Burgvlietkade was in 2021 al genomineerd, maar vorig jaar ging het Albrechtsveld er met de titel vandoor. De Gangmakers Ilse Vegter en Mirjam van Oostrom lieten het er niet bij zitten en deden dit jaar opnieuw een inzending. 

Mirjam: “In onze buurt is er een grote betrokkenheid, zien we naar elkaar om en kun je zijn wie je bent. We organiseren met zijn allen elk jaar een buurtfeest, nieuwjaarsborrel, paasspeurtocht en lampionoptocht. Ook is er een actieve buurtapp en we sturen vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief”. Ilse: “Als gangmakers brengen we een aardigheidje bij een geboorte, het behalen van een diploma, maar ook als het even tegen zit.” 


De Gangmakers van de Liefste straat van Gouda 2022 - Foto: Sandra Zeilstra

Volgens een van de nieuwe bewoners moet dit wel de liefste straat zijn: “Nog voordat we goed en wel verhuisd waren werden we op de buurtapp al door vele buren welkom geheten en kregen we een leuk welkomstpresentje van de gangmakers.” 

De jury nomineerde ook de Schouwwerf in Plaswijck en de Majoor Fransstraat/Winterdijk in Nieuwe Park voor de titel ‘Liefste straat van Gouda’. Afgelopen weken konden alle Gouwenaars op basis van filmpjes en verhalen hun stem uitbrengen op een van de driestraten via de website van Gouda Bruist. Deze verkiezing komt voort uit het Lief & Leed stratenproject van Gouda Bruist. Er zijn al ruim 180 gangmakers in Gouda en bijna 100 Lief &Leedstraten. 

Wil jij ook gangmaker worden in jouw buurt of ben je nieuwsgierig wat het inhoudt? Klik dan hier.  

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

De Gangmakers en de buurtbewoners van de Liefste straat van Gouda 2022
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app