• De Goudse Gaarde werd vorig jaar feestelijk geopend.
• De Goudse Gaarde werd vorig jaar feestelijk geopend. Foto: Aangeleverd
Ingezonden mededeling

Claris met Zorgvilla Goudse Gaarde in top 5 Best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar

Zakelijk 286 keer gelezen

GOUDA • Claris Zorggroep, met onder andere Zorgvilla Goudse Gaarde uit Gouda, behoort tot de Top 2023 van ZorgkaartNederland. De zorginstelling veroverde een plek in de top 5 Particuliere Woonzorgcentra. Daarom is het in dubbel feest omdat de Goudse Gaarde ook 1 jaar geleden haar deuren opende. 

“We zijn mega trots dat ons harde werken hiermee beloond is”, zegt Elly de Jonge - Bonefaas, locatiemanager Zorgvilla Goudse Gaarde. Verder vind ik het zo leuk dat we vandaag samen met onze bewoners ook nog eens ons 1-jarig bestaan kunnen vieren met de feestelijke opening van onze plantenbak die onze besloten tuin extra mooi maakt.”

In het zonnetje gezet
Voor het vijfde jaar op rij maakt ZorgkaartNederland de best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar bekend. Dit jaar deden acht verschillende categorieën mee in de ZorgkaartNederland TOP 2023. Claris Zorgvilla’s behoort in de categorie Particuliere woonzorgcentra tot de top 5 van Best Gewaardeerde Particuliere Woonzorgcentra van Nederland 2023. Op 5 maart werd de organisatie op een feestelijke wijze in het zonnetje gezet.

“De toppers zijn allemaal prachtige organisaties en behoren terecht tot de best gewaardeerde instellingen in de particuliere woonzorgcentra sector in Nederland. Elke organisatie heeft gewonnen omdat ze allemaal fantastische zorg verlenen. Ze kunnen dat aan de hand van de waarderingen die in 2023 zijn geplaats op www.zorgkaartnederland.nl ook onderbouwen.” 

Samen beslissen
Het thema was dit jaar ‘Samen Beslissen’. De zorgorganisaties zijn mede beoordeeld op luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening.

De categorie Particulieren woonzorgcentra deed dit jaar voor het eerst mee met de ZorgkaartNederland TOP 2023. Op dit moment staan zeshonderd particuliere woonzorgcentra vermeld op ZorgkaartNederland. Voor de toekenning van deze prijs is een berekening toegepast waarin alleen de waarderingen mee telden die zijn geplaatst tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. 

Gelijkwaardigheid en respect centraal
Hieruit is Claris Zorgvilla’s met nog vier anderen verkozen tot TOP 2023 Particuliere Woonzorgcentra. “We zijn super trots op deze prijs en leggen binnen Claris Zorggroep echt onze focus op het samen beslissen in onze zorgvilla’s. Gelijkwaardigheid en respect staat hierin centraal”, zegt Elly.

“We sluiten aan bij de wensen en behoeftes van onze bewoners. Met het gehele team doen we ons uiterste best hen zorg te verlenen net als thuis. De wensen en behoeftes worden, voordat iemand bij ons komt wonen, uitgebreid besproken met de nieuwe bewoner en familie en verwerkt in het levensverhaal.” 

Behoeften bewoners kunnen veranderen
“Dit passen we constant aan omdat de behoeften van de bewoners kunnen veranderen. We zien dat bewoners het leuk vinden om te helpen, dat kan bij ons op meerdere plekken, denk bijvoorbeeld aan het bereiden van het eten of het halen van het dagelijks brood. Samen met de bewoners maken we een gezellige sfeer in onze Zorgvilla.”

Over Claris Zorggroep
Claris Zorggroep is een organisatie die particuliere zorg aanbiedt in 7 kleinschalige Zorgvilla’s in Nederland met vestigingen in Eindhoven, Amsterdam, Wassenaar, Den Haag, De Bilt, Gouda en IJsselstein. De Zorgvilla’s zijn specifiek gericht op ouderen met geheugenproblemen. Naast het leveren van hoogwaardige zorg, staan plezier en welzijn centraal in hun Zorgvilla’s.

Meer informatie over Zorgvilla Goudse Gaarde?
Elly de Jonge - Bonefaas
J.P. Thijsselaan 47, 2803 RT Gouda
T. : 0182-228164
M. : e.dejonge@zorgvillagoudsegaarde.nl
https://www.claris-zorggroep.nl/gouda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden