Orgelman Adrie Vergeer nam op zondag 21 april de “Romke de Waard” erepenning in ontvangst.
Orgelman Adrie Vergeer nam op zondag 21 april de “Romke de Waard” erepenning in ontvangst. Foto: Aangeleverd

Erepenning voor Adrie Vergeer van de landelijke Kring van Draaiorgelvrienden

Nieuws 1.349 keer gelezen

GOUDA • Orgelman Adrie Vergeer nam op zondag 21 april de “Romke de Waard” erepenning in ontvangst. Hij deed dit tijdens de algemene ledenvergadering van de landelijke Kring van Draaiorgelvrienden. 

Adrie was totaal verrast, vertelt hij. ‘Ik was zelfs geëmotioneerd door deze mooie geste, en voel me zeer vereerd om deze penning in ontvangst te hebben mogen nemen.’

Naast het Gouds ereburgerschap heeft onze eigen orgelman nu dus ook een ere-plek verworven binnen de Nederlandse orgelwereld, als waardering voor zijn 60 jaar lange inzet voor het behoud van de draaiorgelcultuur.

Romke de Waard was behalve voorzitter van de Kring van Draaiorgelvrienden (opgericht in 1954) tevens meester in de rechten, en heeft zich tot aan zijn overlijden actief ingezet voor het behoud van de draaiorgelcultuur in Nederland. In draaiorgelkringen is deze penning de hoogste onderscheiding en wordt eenmaal per jaar uitgereikt aan iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet voor het promoten en behouden van het draaiorgel in de breedste zin van het woord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden