• 'In een gezonde natuur leven veel verschillende soorten planten en dieren'.
• 'In een gezonde natuur leven veel verschillende soorten planten en dieren'.

Natuurverenigingen organiseren ‘Weekend van de Goudse Biodiversiteit’

Nieuws 1.139 keer gelezen

GOUDA • De Goudse natuurverenigingen KNNV en IVN organiseren van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september, in samenwerking met de gemeente Gouda, het weekend van de Goudse Biodiversiteit. 

Bezoekers kunnen meedoen aan natuuractiviteiten op het Heempad en in het Info Centrum, dat te bereiken via de Ridder van Catsweg 361 (ter hoogte van het bloemenstalletje).

‘In een gezonde natuur leven veel verschillende soorten planten en dieren’, leidt de organisatie het evenement in: ‘Een natuur dus met een grote biodiversiteit. Een gezonde natuur is daarnaast goed voor het klimaat en de gezondheid van mensen, zowel fysiek als mentaal. Gouda heeft ambitieuze plannen wat betreft de biodiversiteit en als Goudse Natuurverenigingen KNNV-G en IVN IJssel en Gouwe spelen we daarop in door samen met de gemeente het weekend van de Goudse biodiversiteit te organiseren’.

Natuurcafé
Op vrijdagavond 8 september is er vanaf 20.00 uur het ‘Natuurcafé biodiversiteit’ in het Infocentrum en het ‘Natuurcafé nachtvlinderen’ op het Heempad (22.00-01.00 uur). Deelnemers ontdekken welke nachtvlinders en andere insecten op de opstellingen bij het centrum af komen en wat het verschil is met eerdere waarnemingen hier.

Zaterdag 9 en zondag 10 september zijn er van 14.00 tot 16.00 uur diverse publieksactiviteiten op het Heempad. Daaronder: het verborgen insectenleven ontdekken; de waterkwaliteit van een sloot onderzoeken; veldonderzoek naar planten; meer leren over de grond onder onze voeten en de tuin duurzaam maken. Daarnaast hebben bezoekers gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Gouda biodivers’ in het Infocentrum.

Meer info: gouda.knnv.nl en ivn.nl/afdeling ijssel-en- gouwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden