Afbeelding
Foto: Lima fotografie

Veel bezoekers bij Ondek je Talentdag voor Arabisch sprekende inwoners

Nieuws 766 keer gelezen

GOUDA • Ahlan oushelan! Zo verwelkomden Nadia Barquioua, directeur Sociaal Domein van gemeente Gouda, en projectleider Maya van Es woensdag 7 juni de meer dan 80 bezoekers van de Ontdek je Talentdag.

Dit keer werd de dag speciaal georganiseerd was voor Arabisch sprekende inwoners van Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. In verschillende workshops en verrassende activiteiten onderzochten ze welk werk ze leuk vinden, en welke kwaliteiten ze hebben. Tolken stonden klaar om waar nodig te vertalen.

Kijkje met VR-bril 
De Ontdek je Talentdagen zijn onderdeel van de missie van de arbeidsmarktregio Midden-Holland om meer mensen aan het werk te helpen. Van stylingadvies tot de workshops: alle onderdelen werden goed bezocht. De deelnemers namen bijvoorbeeld een kijkje in een dynamische werkomgeving met een VR-bril.

Deelnemers speelden een kwaliteitenspel, deden een beroepsinteressetest en gingen in gesprek met een ervaringsdeskundige. “In drie uur tijd krijg je op de Ontdek je Talentdag inzicht in je kennen en kunnen”, vertelt Van Es. Na de professionele fotoshoot gingen bezoekers met een goede foto voor hun cv of Linkedin-profiel naar huis.

“Het is een mooie kans om te ontdekken hoe je toekomst in Nederland eruit kan zien”, vertelt een deelnemer. “Een goede bijeenkomst”, vindt ook een andere deelnemer. Zo komt hij mensen tegen die ook op zoek zijn naar werk. “En ik hoop en verwacht dat ik snel aan de slag kan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie