• Een eerdere Keti Koti viering.
• Een eerdere Keti Koti viering. Foto: Pim Mul

Gouda viert voor de tweede keer Keti Koti en herdenkt afschaffing slaverij

Nieuws 1.515 keer gelezen

GOUDA • Gouda organiseert voor de 2e keer Keti KotiGouda viert en herdenkt op 1 juli 2023 opnieuw de afschaffing van de slavernij in het Caraïbisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname. Tijdens deze viering en herdenking wordt stilgestaan bij het Nederlandse slavernijverleden. 

Het programma, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met een Goudse werkgroep van inwoners, culturele organisaties en ondernemers, begint om 11.30 uur bij het Huis van de Stad met een kranslegging. Daarna volgt een afwisselend cultureel programma in de Garenspinnerij, met onder andere optredens van een zangkoor en een dansgroep. 

Stilstaan
Er wordt stilgestaan bij het slavernijverleden en burgemeester Pieter Verhoeve houdt een toespraak. Het hele jaar door worden er in Gouda activiteiten georganiseerd om het slavernijverleden te herdenken. Keti Koti is een belangrijk moment om samen stil te staan bij ons verleden en te werken aan een inclusieve en sociale stad.

Dit jaar is het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden, dat loopt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. De slavernij is 150 jaar geleden afgeschaft. Gouda herdenkt het slavernijverleden het hele jaar door met allerlei activiteiten. De activiteiten worden georganiseerd door inwoners, ondernemers en organisaties in de stad. 

Zo zijn er bijvoorbeeld activiteiten vanuit de Goudse Schouwburg, het Filmhuis, Stichting 21 maart, de Garenspinnerij, de Raad van Kerken, Museum Gouda en een aantal betrokken inwoners. Het programma is binnenkort hier te vinden.

Meer informatie is te hier te vinden. Aanmelden kan via slavernijverleden@gouda.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie