Afbeelding

Asielzoekers op de asielboot willen werken, gemeente onderzoekt nu hoe dat sneller kan

Nieuws 768 keer gelezen

GOUDA • De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is versneld BSN nummers te verstrekken aan asielzoekers van de asielboot. Daardoor zouden zij sneller aan het werk kunnen dan nu het geval is. 

Momenteel wonen er in ieder geval 85 mannen zonder BSN op de boot. Die krijgen asielzoekers in principe na 6 maanden, maar in de praktijk lopen de wachttijden vaak langer op. 

Bewoners van de asielboot protesteerden in maart dit jaar voor de boot. Met het protest vroegen zij aandacht voor de lange wachttijden waarmee zij te maken hebben. Een deel van de bewoners wacht al maanden op een tweede gesprek met het COA. Met een BSN nummer kunnen asielzoekers zonder verblijfsvergunning dan 24 aaneengesloten weken per jaar werken.

In Rotterdam wordt al hier langer een eigen beleid in gevoerd. De gemeente Rotterdam verstrekt zelf na 6 maanden aan COA-vluchtelingen een BSN nummer, ook aan vluchtelingen die geen verblijfsvergunning hebben. Max de Groot, fractievoorzitter van de PvdA, stelde daarover vragen en deed het verzoek om een voorbeeld te nemen aan het Rotterdams beleid. Die mogelijkheid wordt nu onderzocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thirza van het GHZ en Kees, Esther en Yolande van stichting Kans tegen Kanker.
Verwendag voor patiënten met kanker in Theaterbakkerij Nieuws 17 mei, 11:11
Wim Janssen werkt al 50 jaar als kunstenaar. Om dat te vieren opent hij twee weekenden een tentoonstelling met zeventig van zijn werken.
Kunstenaar Wim Janssen viert zijn 50-jarig jubileum met een tentoonstelling in zijn atelier en huis Nieuws 16 mei, 14:41
Afbeelding
Goudse delegatie op bezoek bij zusterstad Kongsberg Nieuws 16 mei, 12:46