De jongens dubbelvier krijgen de laatste race instructies van coach Hans
De jongens dubbelvier krijgen de laatste race instructies van coach Hans Foto: Freek Beuning

Goudse Roei- en Zeil junioren roeien zich ook internationaal in de medailles

Sport 407 keer gelezen

GOUDA • Tijdens de International May Regatta in Gent (België) op 11 en 12 mei hebben Dauwe Krijtenburg, Mees van der Westen, Thijs Wiggers en Ruben Beuning brons gehaald in de dubbelvier voor jongens tot en met 16 jaar. Emma Wissing en Milou Galdeij deden het met zilver in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar zelfs nog ietsje beter. 

Daarnaast werden, in de 14 wedstrijden waarin gestart is, nog vele top-10 plaatsen gehaald tegen roeiers uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland en Portugal.

Op deze wedstrijd worden zaterdag wedstrijden geroeid in het open junioren veld, dus tot en met 18 jaar, in heats van 5 ploegen, ingedeeld door loting. Op zondag worden de junioren velden gesplitst in de categorieën tot en met 16 jaar en tot en met 18 jaar, en worden de heats ingedeeld op basis van de uitslagen van zaterdag, aangevuld met ploegen die zaterdag niet gestart zijn. Uiteindelijk wint de ploeg met de snelste eindtijd. Het kan dus voorkomen dat je wel je heat wint, maar niet het totaal klassement.

Tijdwaarneming ging mis
Zaterdag wisten de meeste ploegen zich in de bovenste helft van het open veld te roeien en zich te kwalificeren voor de eerste heat van zondag, waarin de 5 snelste ploegen van zaterdag uitkomen. Helaas voor Thijs, die naast dubbelvier ook skiff startte, werd de tijd van zijn heat niet geregistreerd en moest hij zondag achteraan in het veld starten. Ook bij diverse andere races ging het mis met de tijdwaarneming, maar met de nodige protesten van coaches die zelf de tijd ook klokten, kwam uiteindelijk alles nog goed.

Overtuigend
De jongens dubbelvier won zondag overtuigend hun heat, maar moest toch genoegen nemen met brons, omdat er nog 2 bijgeschreven ploegen in de laatste heats sneller waren. De meisjes dubbelvier haalden zilver, waarbij ze zelfs de winnaars, die zaterdag 28 seconden sneller waren, lang goed partij wisten te bieden om daar uiteindelijk 20 seconden dichterbij te eindigen dan zaterdag.

Anaïs wist in de skiff een mooie zevende plek te bereiken. Thijs werd zondag vijfde in de skiff. Dauwe en Timme werden vijfde in de dubbeltwee, kort voor Mees en Ruben die zevende werden. Erik werd zondag 22e in het 18-jarige skiff veld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een dag na de brand in Berkel en Rodenrijs werd het lichaam van een overleden persoon gevonden. Een 34-jarige man uit Gouda is aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand.
Man (34) uit Gouda verdacht van betrokkenheid bij fatale brand in Berkel en Rodenrijs 112 22 mei, 12:55
Afbeelding
Geen treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam op 25 en 26 mei Nieuws 22 mei, 11:33
Er dreigt een groot tekort aan huisartsen in Gouda de komende jaren.
Dreigend tekort huisartsen in Gouda, nu al duizend mensen zonder huisarts Nieuws 22 mei, 09:00

Foto/video