Werken met keramiek brengt de creativiteit in je boven.
Werken met keramiek brengt de creativiteit in je boven. (Foto: pr)

Maak kennis met Gouds keramiek en ontdek je creativiteit

  •   keer gelezen

GOUDA • De Goudse Keramiekdagen, daar kijken ze bij de Nederlandse Keramiek Opleidingen aan de Winterdijk altijd naar uit. Feest in de stad en feest op de school.

“Andere jaren stellen we op deze dagen altijd het werk van de net afgestudeerde cursisten van de driejarige opleiding ten toon”, zegt een woordvoerder van de school, “maar door corona zijn er dit jaar geen cursisten afgestudeerd. Een aantal cursisten heeft echter wél meegedaan aan een opdracht in het kader van 750 jaar Gouda, waarbij de opdracht was een dubbelwandige schaal te maken, geïnspireerd op de geschiedenis van Gouda. Een deel van de resultaten is te zien in het Gouds Museum, ook opgenomen in de Keramiekdagenroute, het overige deel is op de Keramiekdagen te zien bij ons op school. Ook is de expositie van de resultaten van het extra leerjaar Draaien zeer de moeite waard!”

Draailokaal

Daarnaast kunt u cursisten in actie zien: op 26 mei is er een Open Werkplaats, waar cursisten vrij aan hun eigen werkstukken werken, zowel in het draailokaal, als bij het Handvormen. Op 27 mei wordt er gewoon les gegeven, zodat u ook kunt zien hoe een normale schooldag er bij ons uitziet.

Keramiekdagenroute

De school aan de Winterdijk is trouwens ook een heel goed startpunt voor de Keramiekdagenroute: het parkeerterrein van de school en van de praktijkschool is open en mag worden gebruikt.

Leuke tip: de zomercursus ‘Saggar firing in een elektrische oven’. In deze masterclass maakt u kennis met het stoken in een saggar, een biscuitgebakken doos, waarin werkstukken met weinig zuurstof en allerlei materialen gebakken worden waardoor een altijd onverwacht en boeiend resultaat ontstaat. Interessant om van dichtbij mee te maken.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten