Duizenden mensen om de boom.
Duizenden mensen om de boom. Foto: Sandra Zeilstra
Foto’s

Nagenieten: Gouda bij Kaarslicht

Algemeen Fotoseries 2.046 keer gelezen

GOUDA • Dit jaar was het, voor het eerst in drie jaar, weer zover: Gouda bij Kaarslicht werd weer in de aanwezigheid van duizenden bezoekers gevierd. Duizenden bezoekers kwamen naar de Goudse binnenstad. 

Vanaf 14.00 startte het programma, met in totaal 24 locaties. In de Goudse Schouwburg begon om 14.00 het openingsconcert. Dit concert werd verzorgd door het Kongbergs Byorkester o.l.v Kjersti Søli en Tomas Carstensen, samen met Stads Harmonie “de Pionier” o.l.v. Dick Verhoef. Zij speelden delen uit Peer Gynt, een kamersymfonisch muziekstuk dat in 1875 werd gecomponeerd door de Noorse componist Edward Grieg. 


Bijschrift - De pionier en Kongbergs Byorkester Kongbergs Byorkester tijdens het openingsconcert. 

Foto: Jan van den Berg

Op allerlei plekken in de binnenstad konden bezoekers terecht voor muziek, theater en eten en drinken, waaronder een winterfair bij de Sint Janskerk, een levende kerststal Achter de Waag en een Muziekkiosk op de Markt.


Kinderen bij de levende kerststal - Foto: Sandra Zeilstra

Een nieuwe toevoeging was Podium Peperstraat. Deze historische straat, waarvan de bruggetjes waren verlicht en versierd met hulp van ASVZ, een centrum voor dagbesteding voor mensen met een beperking, was de hele dag het decor van muziek en theater. Al wandelend kon het publiek de verschillende voorstellingen en optredens bekijken die op de bruggetjes en in de pakhuizen te zien waren. Zo speelde onder andere het Jeugdtheaterhuis het stuk ‘Winterverteling’, waren er standjes met Glühwein en waren er optredens van Huiskamervandestad. Voor Podium Peperstraat hebben 30 bewoners van de Peperstraat en de achterliggende Westhaven hun medewerking verleend. Ook sociëteit Concordia opende haar deuren voor bezoekers met verschillende muzikale voorstellingen. 


Optreden in een van de garages in de Peperstraat - Foto: Sandra Zeilstra

Om 19.00 begon het programma rond de boom op de Markt. BULKOUT, de huisband van de theaterbakkerij, gaf een concert, samen met de Goudse solisten Martin van der Starre en Elise Mannah. Burgemeester Pieter Verhoeve, het kindercollege en de loco-burgemeester uit Kongsberg gaven inhoud aan het thema ‘Weer samen’. Ook was er het magische moment: het ontstekend van de lichtjes in de boom. Tot laat in de avond bleef er van alles te doen: een sing-a-long in de Goudse Schouwburg en als afsluiter een afterparty in de kleine zaal. 

Foto’s gemaakt door Sandra Zeilstra en Jan van den Berg. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Kinderen bij de levende kerststal.
Het concert op de Markt.
Winterfair in de Sint Janskerk.
Het openingsconcert in de Schouwburg.
Levende kerststal.
Afbeelding
Kraampjes op de Peperstraat.
Een voorstelling van GordijnOpzij.
Muziek van Katakat.
Optreden in een van de garages in de Peperstraat.
Muzikaal optreden in de Schouwburg.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15