• In 2019 werd Bep benoemd tot Goudse Kanjer
• In 2019 werd Bep benoemd tot Goudse Kanjer Foto: Marianka Peters

Bep Rijsbergen: Parel van Korte Akkeren

Algemeen 1.808 keer gelezen

Gouda • Onverwacht is afgelopen vrijdag Bep Rijsbergen-Wolswijk overleden. Ze werd slechts 64 jaar.

Bep was jarenlang voorzitter van het wijkteam Korte Akkeren en stond daar haar mannetje. Ze zette zich met hart en ziel in voor de minder bedeelden in de wijk. 

Of het nu om het Sinterklaasfeest  ging, haar geliefde tweede thuis de Jan Ligthartschool of  de containeroverslag op het sluiseiland, ze stond vooraan op de barricades als haar geliefde wijk in het gedrang was. In niet mis te verstane woorden wist zij haar mening te uiten zonder een blad voor de mond te nemen.
Op facebook stromen de reacties en condoleances inmiddels binnen.

Alles voor de wijk
Zo kreeg zij het voor elkaar bij voormalig burgemeester Cornelis om subsidie te krijgen voor het organiseren van een bevrijdingsfeest in de wijk, dat nu sinds die tijd nog elk jaar gehouden wordt in de wijk. Bep was altijd recht door zee, zonder aanzien des persoons; “Het kan mij niks schelen hoe men over mij denkt”, zei ze dan. Het draaide altijd om de belangen van de wijk. Ze cijferde zich geheel weg in het belang van de bewoners.

Door de ChristenUnie werd zij in 2019 voor al haar inspanningen beloond met de titel Goudse Kanjer, een geuzennaam die haar op het lijf geschreven was. Zij werd ook wel de parel van Korte Akkeren genoemd.

Bertus
Ondanks haar ‘grote mond ‘ had  Bep een klein hartje dat op de goede plaats zat, want naast voorzitter van het wijkteam Korte Akkeren was ze jarenlang mantelzorger voor haar man Bertus die enkele jaren geleden overleed en die zij tot op het laatst erg miste.

Marianka Peters

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie