Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: 123rf.com

College roept Mozaïek op: Onderzoek gebreken

Algemeen 1.158 keer gelezen

GOUDA • Slechte isolatie, schimmelvorming en lekkages: huurders van het Gloriantplantsoen klagen al jaren over het slechte onderhoud van hun woningen. Eerder werd ventilatie geplaatst om de problemen op te lossen. Dit verhielp de klachten echter niet, of maakte deze in sommige gevallen juist erger. Mozaïek Wonen moet nu een onafhankelijk onderzoek instellen naar het achterstallig woningonderhoud in het Gloriantplantsoen. Dat zegt het college naar aanleiding van raadsvragen van Partij voor de Dieren in samenwerking met SP. 

Oproep onafhankelijk onderzoek
De bewoners waren ontevreden over hoe Mozaïek met hun klachten omging. Reden voor de bewoners om samen met de SP een Zwartboek aan te bieden en deze te overhandigen aan de woningcorporatie èn aan wethouder Tetteroo (wonen). In samenwerking met SP heeft PvdD raadsvragen gesteld over de wijze waarop het stadsbestuur aan de slag is gegaan na ontvangst van het Zwartboek. In de beantwoording stelt het college dat zij in gesprek is met Mozaïek. Het college begrijpt de zorgen van de bewoners en roept de woningcorporatie op om na aanleiding van het Zwartboek onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de staat van de woningen.

De huurderscommissie in oprichting is blij met de oproep vanuit het stadsbestuur. Bewoonster Miranda: “Het is fijn dat de wethouder naar aanleiding van het Zwartboek in actie is gekomen. Door onze ervaringen met Mozaïek is het vertrouwen verdwenen, ze doen net alsof de klachten uit ons Zwartboek niet bestaan. Dat moet echt anders. Ik hoop dat het onderzoek er komt, omdat het zal tonen wat in ons Zwartboek hebben gezet.” 

Overleg met gemeente
Mozaïek Wonen laat weten de situatie vervelend te vinden voor de bewoners die nog klachten hebben. “We zijn bekend met die klachten en nemen dit zeer serieus. In de afgelopen periode is er contact geweest met huurders om na te gaan hoe de klacht verholpen kunnen worden.” Mozaïek Wonen bevestigd dat er een onafhankelijk onderzoek gaat starten. “Naast het onderzoek dat al in opdracht van Mozaïek Wonen wordt uitgevoerd gaat er ook een onafhankelijk onderzoek starten in opdracht van de gemeente, dat in overleg met ons wordt ingezet. Hoe dat onafhankelijk onderzoek eruit komt te zien is bij ons nu nog niet bekend, daar vindt op korte termijn overleg over met de gemeente. We hopen dat de onderzoeken tot een oplossing van de klachten leiden.”


Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app