Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Computercursussen voor senioren in Van Noord

Algemeen 739 keer gelezen

GOUDA • De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer gebeurt met een computer of smartphone. De bibliotheek Gouda helpt senioren om digivaardiger te worden: dit najaar zijn er computercursussen in Van Noord aan de Lekkenburg 1. 

iPad-training
Een iPad is een slim en handzaam alternatief voor een laptop. Maar veel eenvoudiger voor wie weinig of geen ervaring heeft met de computer. In deze training leert u omgaan met de iPad. Zo leert u wat apps zijn en hoe u die kunt gebruiken en oefenen met het versturen van e-mails (inclusief foto’s) en surfen op het internet. Maar ook hoe u Skype kunt installeren en kunt bellen met uw dierbaren.

Cursus Windows
In deze cursus leert u vanaf het echte begin werken met een computer. Wat kan de computer en hoe moet u hem gebruiken? In een rustig tempo leert u om te gaan met de bediening en maakt kennis met de mogelijkheden van internet. U leert informatie op te zoeken en te bewaren. Ook het gebruik van mail komt aan de orde.

Cursus over de iPhone of Android-telefoon
Bijna alle verkochte mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Dat wil zeggen dat de telefoons meer kunnen dan alleen bellen en sms’en. Op de slimme apparaten kunt u ook internetten, e-mailen, sociale media gebruiken, spelletjes spelen en fotograferen. Maar hoe werkt dat allemaal? We geven twee aparte cursussen: een over de iPhone van Apple en een over telefoons die Android als besturingssysteem hebben.

Voor meer informatie en aanmelden kun je hier klikken.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie